0,00 Kč0

Blog

Broskvový želé dort8.8.2021

Broskvový želé dort

Želé dort jsem připravovala poprvé v životě. Motivovala mne k tomu bedýnka darovaných broskví, kterých bylo tolik, že jsme je nebyli schopni sníst. Nejprve jsme vyrobili broskvovo-banánové nanuky, pár sleniček marmelády s rozmarýnem (vřele doporučuji) a protože se u nás zase jednou slavily narozeniny, padla volba také na želé dort z piškotového korpusu a tvarohového krému. Je to ten nejsnadnější dort, který jsem kdy pekla a zvládne ho cukrářský začátečník.
Detail
Bábovka cuketová s ostružinami8.8.2021

Bábovka cuketová s ostružinami

Buchta na víkend? Zkuste třeba bábovku s cuketou a ostružinami. Tato je z dílny Radky Vrzalové a je tak jednoduchá, že ji zvládnete i na chalupě. U nás má takový úspěch, že ji pečeme nejen v čase ostružin, ale celoročně. Naposledy jsme ji snědli ještě vlažnou.
Detail
Chalupářské tiramisu12.7.2021

Chalupářské tiramisu

Už pár let držíme u nás v rodině tradici, že každé narozeniny si zaslouží dort nebo alespoň dortíček.  Koukněte, jak jsme se s tím vypořádali na letní dovolené na chalupě u Vranovské přehrady.

Detail
Na dovolenou jedině s EAT-fit chlebovkou8.7.2021

Na dovolenou jedině s EAT-fit chlebovkou

Chystáte se na dovolenou? Nezapomeňte si sebou přibalit chlebovou směs EAT-fit a sáček instantního droždí. Neochrání Vás před sluncem, ale je zárukou dobré snídaně. EAT-fit chléb je při skladování v utěrce vláčný a prudce jedlý i třetí den. Zapomeňte na vakuované pečivo nebo toasty z topinkovače a pochutnejte si na chlebu tak, jak má být. A nebojte se EAT-fit směs s balíčkem instantního droždí poslat do hotelové kuchyně. My to tak děláme. Kuchaři tím usnadníme život a sobě zajistíme chutné pečivo.  Připojujeme návody v angličtině, němčine, chorvatštině, italštině a maďarštině. Slovenský návod tuším nieie treba.  

Detail
Banánové muffiny27.5.2021

Banánové muffiny

Banán v kombinaci s tou správnou směsí přirozeně bezlepkových mouk, máslem a datlovým sirupem vás uchvátí svou propracovanou chutí i pevnou a přitom jemnou strukturou. My podle tohoto receptu pečeme bábovku, muffiny, cup cakes i banana bread. A sklízíme ovace, ať už tuto banánovou dobrotu vezmeme na narozeninovou párty nebo běžecký závod. Pochutná si každý - bezlepkáč i ten, kdo lepek může.
Detail
Valašský frgál21.5.2021

Valašský frgál

Frgál od Pavla je živým důkazem tvrzení "Co se v mládí naučíš, později jako když najdeš". Jeho rodina má kořeny na Valašsku a frgály Pavel pékavál se svoji babičkou odmalička. Jsem přesvědčená, že právě díky tomu zvládl Pavel jejich překlopení do bezlepkové varianty na jedničku. I když, svůj podíl na výsledku nese bezesporu i naše směs EAT-fit Rustikal.
Detail
Kmínový chléb, který vám budou všichni závidět19.5.2021

Kmínový chléb, který vám budou všichni závidět

Jak na ten nejjednodušší chléb bez lepku, který se vždycky povede? Použijte naši EAT-fit UNIVERSAL, jemně mleté psyllium, chlebovou formu a úspěch je zaručen. Teda, abych byla přesná. Musíte přidat ještě pár dalších ingrediencí a na žádnou z nich nezapomenout, vymazat formu, tak aby šel chléb snadno vyklopit, mít správně vyhřátou troubu a pohlídat si časy kynutí a pečení. Zní to složitě? Možná ano, ale těžké to není. Odměnou Vám bude čerstvý, křupavý a hlavně poctivý chléb bez lepku, sóji, deproteinované pšenice a dalších přidaných zbytečností. Vyzkoušejte náš návod, krok za krokem a můj příslib se stane skutečností.
Detail
Cib-cib-cibulová večka19.5.2021

Cib-cib-cibulová večka

Máte radi cibulové pečivo? Ať už je vaše odpověď jakákoliv, neváhejte vyzkoušet náš recept. Potřebovat budete jen pár surovin, které jako praktikující celiak máte s velkou pravděpodobností doma. Jediné, co Vám možná bude scházet a stojí za to si pořídit, je naše na sucho restovaná cibulka. Bude se Vám hodit do tohoto receptu, ale i na další kulinářské vylomeniny.
Detail
Mandlovo-ovesný dortík s avokádovým krémem20.4.2021

Mandlovo-ovesný dortík s avokádovým krémem

Inspiraci pro tento pro tento dortík jsem našla v magazínu Albert. Zaujal mne svým neobvykle čistým a výživným složením. Korpus z mandlí, vloček a kokosu bez vajec, spojený jen kokosovým tukem a datlovým sirupem, to jsem musela zkusit. A proto jsem hned druhý den běžela do Alberta znovu, tentokrát pro avokádo s cílem recept co nejdříve prověřit. Jak to dopadlo, si můžete přečíst v článku.
Detail
Medvědí česnek a jak na něj19.4.2021

Medvědí česnek a jak na něj

Medvědí česnek je jednou z prvních jarních bylinek, obsahuje vitamín C, železo, je přírodním antioxidantem a stejně jako cibule a česnek působí antibakteriálně. Bývá řazen mezi významné české detoxikační potraviny. Máme tak hned několik důvodů, proč jej zařadit do našich jídelníčků. Hodí se skvěle do sekané, velikonoční nádivky, na omeletu, lze z něj vyrobit pesto, bylinkové máslo nebo pomazánka. Jak na to? Koukněte do našeho článku.
Detail
1......8