Blog

Recepty ze směsi EAT-fit Universal, které se určitě podaří
13.10.2025
Nově směs EAT-fit UNIVERSAL vyrábí český výrobce NATURAL JIHLAVA. K dostání v Tržnici Natural nebo zdravých výživách.
HRNKOVÝ KNEDLÍK
SUROVINY: 1 hrnek EAT-fit UNIVERSAL, ½ hrnku rý žových burisonů, 1 hrnek mléka, 1 vejce, 1 lžíce oleje, 1 lžička soli, 1 hrnek = cca 180 ml. POSTUP: EAT-fit UNIVERSAL prosejeme přes síto, smícháme s buri sony, přidáme lžičku soli. Oddělíme žloutky od bíl ků. Žloutky a olej přidáme k suché směsi, doplníme mléko a dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. 2 hrnky vymaže me tukem, vysypeme hrubší moukou, naplníme říd kým těstem (max do 2/3) a vaříme v páře přibližně 30 minut. Průběžně testujeme špejlí, zda už těsto nelepí. Hotové knedlíky krájíme pomocí nitě. TIP: Pro nadýchanější knedlík můžeme přidat trochu kypřící ho prášku do pečiva.
BANÁNOVÁ BÁBOVKA
SUROVINY: 250 g másla, 150-200 g krystalového cukru, 4 vejce, 250 g zralých banánů, 250 g EAT-fit UNIVERSAL, 1 kypřící prášek do pečiva, mouka/ strouhanka/kokos na vysypání formy. POSTUP: Zapneme troubu na 150 °C. Větší bábovkovou for mu vymažeme tukem a vysypeme ji. Měkké máslo utřeme s cukrem. Oddělíme žloutky od bílků, žlout ky vmícháme do máslové směsi, přidáme vidličkou rozmačkané banány. Mouku smícháme s kypřícím práškem a postupně vmícháme do máslové směsi. Na závěr ušleháme z bílků polotuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do těsta. Hotové těsto přemístíme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 150 °C přibližně 45 minut. TIP: Máslo můžeme nahradit ole jem (150–200 ml), pak stačí všechny suroviny pouze smíchat. Cukr můžeme nahradit datlovým sirupem.