0,00 Kč0

Blog

Mramorová bábovka10.10.2020

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka byla nedělní specialitou mojí mámy. My jí s bratrem asistovali a to hlavně při olizovaní vařeček a stěrek od slaďoulinkého těsta. Já měla to žluté a bratr kakaové. Trochu se divím, že nás máma nechala, ale přežili jsme. A přiznávám, že syrové těsto občas ochutnám i dnes. Pojďte se podívat, jak jsem si s mramorovou bábovkou poradila v bezlepkové verzi.
Detail
Jak na bezlepkový kvásek30.9.2020

Jak na bezlepkový kvásek

Není tajemstvím, že EAT-fit vznikl kvůli chlebu. Kvůli chlebu, který jsme při začátcích bezlepkové diety neměli k dispozici, a proto jsme ho začali sami péct. Nejprve s droždím instantním, později čerstvým a bylo jen otázkou času, kdy přijde na řadu experimentování s kváskem. A protože jsme domácnost bezlepková, šla jsem rovnou do kvásku bezlepkového. Pojďte se podívat, kudy se moje bezlepkové kváskování ubíralo. Součástí článku je doporučení na založení vlastního bezlepkového kvásku z #eatfitkvaskova nebo #eatfituniversal.  

Detail
Na počátku byl chléb22.7.2020

Na počátku byl chléb

A ne ledajaký. Byl bez lepku, deproteinované pšenice, sóji a dalších alergenů. Byl čerstvý, voňavý, křupavý, doma upečený… a my z něj měli obrovskou radost. Chutnal nám i přátelům a někde tam vznikla myšlenka založení vlastní firmy a značky EAT-fit.
Detail
Perníčková bábovka s rumem a ořechy29.5.2020

Perníčková bábovka s rumem a ořechy

Tato bábovka je poctou mojí babičce Fanynce. Té nejhodnější bytosti, kterou jsem měla možnost poznat. Vystudovala rodinnou školu a pracovala jako vychovatelka v družině, skvěle vařila, pekla, starala se o slépky, vinohrad, rodinu, 9 vnoučat a byla to velká dáma. Bez naondulovaných vlasů byste ji na ulici nepotkali a bez punčoch by nevylezla ani na dvůr. A měla ráda rum, myslím do pečení. Celá rodina si pamatuje, když ve svých 90 letech ochutnala v restauraci poprvé Marlenku a prohlásila: "Tož, není to špatné, ale chtělo by to trochu rumu". Vzápětí si objednala panák rumu a polila jím zákusek. Babička už s námi není, zůstaly nám krásné vzpomínky, dobré vychování a pocit jistoty, že tato bábovka by jí šmakovala.
Detail
Ovocný koláč podle švédské babičky6.3.2020

Ovocný koláč podle švédské babičky

Léto mám spojené s ovocnou bublaninou, která se u nás pekla snad každou neděli. Dávali jsme do ní šlehačku, díky které byla neuvěřitelně křehká a rozplývala se na jazyku. Smetanu ke šlehání už v lednici nemívám, proto mi udělal obrovskou radost recept, který jsem našla na blogu Děvče u plotny. Její rebarborový koláč podle švédské babičky se skládá z pouhých 5 základních surovin a funguje perfektně i bez šlehačky a kypřícího prášku. Navíc je to recept ověřený generacemi.
Detail
Ovocné knedlíky jahodové6.3.2020

Ovocné knedlíky jahodové

Jaro v plném proudu, blíží se čas ovocných knedlíků. Sezóna začíná jahodami a proto jako první zveřejňujeme recept na tvarohové knedlíky s jahodami. EAT-fit UNIVERSAL se svojí konzistencí polohrubé mouky je pro tento recept jako stvořený. 

Detail
Pečení chleba pro začátečníky6.3.2020

Pečení chleba pro začátečníky

Upéct bezlepkový chléb ze směsí EAT-fit zvládne opravdu každý. Stačí přidat instantní nebo čerstvé droždí, vodu a dobrodružství začíná. Proces pečení chleba jsme pro Vás popsali krok po kroku. Na konci čeká křupavá odměna, tak s chutí do toho.
Detail
Pochutnejte si na bezlepkovém chlebu6.3.2020

Pochutnejte si na bezlepkovém chlebu

Zní Vám to jako protimluv? Už nemusí. Podařilo se nám vytvořit unikátní směs pro přípravu bezlepkového chleba.  Deproteinovanou mouku, přidané škroby, zahušťovadla ani konzervanty v naší směsi nenajde...

Detail
UA-167876604-1