0,00 Kč0

Blog

Jak upéct cookies bez vajec?29.9.2021

Jak upéct cookies bez vajec?

Cookies pravděpodobně znáte. Víte však, že ta opravdová cookies je uvnitř vláčná? Jak toho však docílit, pokud nechceme nebo nemůžete použít vajíčko? Nahradíme ho aquafabou, neboli vyšlehaným cizrnovým nálevem. Je to učiněný zázrak. Poslouží jako náhražka bílků i celých vajec při pečení a jde z ní vyrobit prý i majonéza. Pojďme si to vyzkoušet například na těchto cookies.
Detail
Lasagne al forno s boloňskou omáčkou a bešamelem23.9.2021

Lasagne al forno s boloňskou omáčkou a bešamelem

Pokud je miluješ, není co řešit. Co na tom, že lasagní je většinou obří porce, která se nedá naráz sníst. Problém nastává, když netoleruješ lepek nebo laktózu! Myslíš si, že na ně pak můžeš leda tak zapomenout? Omyl. Můžeš si je upéct doma. Jakmile získáš trochu grifu, věř mi, že je budeš péct každou chvíli. Mám dva skvělé pomocníky, díky kterým nebude špinavé všechno nádobí a ani ty nevypustíš duši. 

Detail
Jednoduchá zeleninová omáčka na těstoviny i noky22.9.2021

Jednoduchá zeleninová omáčka na těstoviny i noky

Není času nazbyt a ty máš přesto chuť na skutečné jídlo? Mám pro tebe tip na jednu super rychlovku. Za předpokladu, že v kuchyni disponuješ těstovinami, cibulí, česnekem, trochou kořenové zeleniny a konzervou rajčat, je to řešení i proto Tebe. A protože se jedná o omáčku na těstoviny, bude se hodit také troška parmezánu nebo jiného kousku sýra.
Detail
Maková babka23.8.2021

Maková babka

Maková babka, znáte ji? Já na ni poprvé narazila v Budapešti. Měli ji v každém pekařství. Název však maďarský není a tak jsem trochu zapátrala a zjistila, že původ bude mít spíš slovanský (pravděpodobně polský). Babka není nic jiného než babička a stejnojmenný moučník je barevný a nadýchaný jako sukně, které nosívala moje prababička. Spodničky dnes už i v Polešovicích vytahují jen, když jsou hody. Babku si však můžete upéct kdykoliv.
Detail
Jáhlové noky s hořčičnou omáčkou8.8.2021

Jáhlové noky s hořčičnou omáčkou

Tento recept vznikl hlavně kvůli nokům. Těch uvařila Alena, autorka receptu a blogerka Kitchen Apotheke, za 4 roky bezlepkové diety a vaření pro děti ze školek už desítky kil a přesto se jí nikdy nezajedly. Má pro vás hned několik tipů, jak do nich zamaskovat zeleninu a s jakou omáčkou je podávat tak, aby okouzlily i ty nejnáročnější strávníky. My jsme moc rádi, že si jako jejich nedílnou součást vybrala právě směs EAT-fit Bešamel.
Detail
Jak zvládnout léto v kuchyni a příliš se u toho nezpotit8.8.2021

Jak zvládnout léto v kuchyni a příliš se u toho nezpotit

Jedete na dovolenou ke tchýni nebo do apartmánu s vlastní kuchyní a přemýšlíte, co budete vařit? Vím, zcela přesně co, to chce. A ráda se s vámi o svoje zkušenosti, tipy a triky nasbírané za 7 let cestování a života s bezlepkovou dietou podělím.

Detail
Broskvový želé dort8.8.2021

Broskvový želé dort

Želé dort jsem připravovala poprvé v životě. Motivovala mne k tomu bedýnka darovaných broskví, kterých bylo tolik, že jsme je nebyli schopni sníst. Nejprve jsme vyrobili broskvovo-banánové nanuky, pár sleniček marmelády s rozmarýnem (vřele doporučuji) a protože se u nás zase jednou slavily narozeniny, padla volba také na želé dort z piškotového korpusu a tvarohového krému. Je to ten nejsnadnější dort, který jsem kdy pekla a zvládne ho cukrářský začátečník.
Detail
Bábovka cuketová s ostružinami8.8.2021

Bábovka cuketová s ostružinami

Buchta na víkend? Zkuste třeba bábovku s cuketou a ostružinami. Tato je z dílny Radky Vrzalové a je tak jednoduchá, že ji zvládnete i na chalupě. U nás má takový úspěch, že ji pečeme nejen v čase ostružin, ale celoročně. Naposledy jsme ji snědli ještě vlažnou.
Detail
Chalupářské tiramisu12.7.2021

Chalupářské tiramisu

Už pár let držíme u nás v rodině tradici, že každé narozeniny si zaslouží dort nebo alespoň dortíček.  Koukněte, jak jsme se s tím vypořádali na letní dovolené na chalupě u Vranovské přehrady.

Detail
Na dovolenou jedině s EAT-fit chlebovkou8.7.2021

Na dovolenou jedině s EAT-fit chlebovkou

Chystáte se na dovolenou? Nezapomeňte si sebou přibalit chlebovou směs EAT-fit a sáček instantního droždí. Neochrání Vás před sluncem, ale je zárukou dobré snídaně. EAT-fit chléb je při skladování v utěrce vláčný a prudce jedlý i třetí den. Zapomeňte na vakuované pečivo nebo toasty z topinkovače a pochutnejte si na chlebu tak, jak má být. A nebojte se EAT-fit směs s balíčkem instantního droždí poslat do hotelové kuchyně. My to tak děláme. Kuchaři tím usnadníme život a sobě zajistíme chutné pečivo.  Připojujeme návody v angličtině, němčine, chorvatštině, italštině a maďarštině. Slovenský návod tuším nieie treba.  

Detail
1......5