0,00 Kč0

Blog

Maková babka23.8.2021

Maková babka

Maková babka, znáte ji? Já na ni poprvé narazila v Budapešti. Měli ji v každém pekařství. Název však maďarský není a tak jsem trochu zapátrala a zjistila, že původ bude mít spíš slovanský (pravděpodobně polský). Babka není nic jiného než babička a stejnojmenný moučník je barevný a nadýchaný jako sukně, které nosívala moje prababička. Spodničky dnes už i v Polešovicích vytahují jen, když jsou hody. Babku si však můžete upéct kdykoliv.
Detail
Jáhlové noky s hořčičnou omáčkou8.8.2021

Jáhlové noky s hořčičnou omáčkou

Tento recept vznikl hlavně kvůli nokům. Těch uvařila Alena, autorka receptu a blogerka Kitchen Apotheke, za 4 roky bezlepkové diety a vaření pro děti ze školek už desítky kil a přesto se jí nikdy nezajedly. Má pro vás hned několik tipů, jak do nich zamaskovat zeleninu a s jakou omáčkou je podávat tak, aby okouzlily i ty nejnáročnější strávníky. My jsme moc rádi, že si jako jejich nedílnou součást vybrala právě směs EAT-fit Bešamel.
Detail
Jak zvládnout léto v kuchyni a příliš se u toho nezpotit8.8.2021

Jak zvládnout léto v kuchyni a příliš se u toho nezpotit

Jedete na dovolenou ke tchýni nebo do apartmánu s vlastní kuchyní a přemýšlíte, co budete vařit? Vím, zcela přesně co, to chce. A ráda se s vámi o svoje zkušenosti, tipy a triky nasbírané za 7 let cestování a života s bezlepkovou dietou podělím.

Detail
Broskvový želé dort8.8.2021

Broskvový želé dort

Želé dort jsem připravovala poprvé v životě. Motivovala mne k tomu bedýnka darovaných broskví, kterých bylo tolik, že jsme je nebyli schopni sníst. Nejprve jsme vyrobili broskvovo-banánové nanuky, pár sleniček marmelády s rozmarýnem (vřele doporučuji) a protože se u nás zase jednou slavily narozeniny, padla volba také na želé dort z piškotového korpusu a tvarohového krému. Je to ten nejsnadnější dort, který jsem kdy pekla a zvládne ho cukrářský začátečník.
Detail
Bábovka cuketová s ostružinami8.8.2021

Bábovka cuketová s ostružinami

Buchta na víkend? Zkuste třeba bábovku s cuketou a ostružinami. Tato je z dílny Radky Vrzalové a je tak jednoduchá, že ji zvládnete i na chalupě. U nás má takový úspěch, že ji pečeme nejen v čase ostružin, ale celoročně. Naposledy jsme ji snědli ještě vlažnou.
Detail
Chalupářské tiramisu12.7.2021

Chalupářské tiramisu

Už pár let držíme u nás v rodině tradici, že každé narozeniny si zaslouží dort nebo alespoň dortíček.  Koukněte, jak jsme se s tím vypořádali na letní dovolené na chalupě u Vranovské přehrady.

Detail
Na dovolenou jedině s EAT-fit chlebovkou8.7.2021

Na dovolenou jedině s EAT-fit chlebovkou

Chystáte se na dovolenou? Nezapomeňte si sebou přibalit chlebovou směs EAT-fit a sáček instantního droždí. Neochrání Vás před sluncem, ale je zárukou dobré snídaně. EAT-fit chléb je při skladování v utěrce vláčný a prudce jedlý i třetí den. Zapomeňte na vakuované pečivo nebo toasty z topinkovače a pochutnejte si na chlebu tak, jak má být. A nebojte se EAT-fit směs s balíčkem instantního droždí poslat do hotelové kuchyně. My to tak děláme. Kuchaři tím usnadníme život a sobě zajistíme chutné pečivo.  Připojujeme návody v angličtině, němčine, chorvatštině, italštině a maďarštině. Slovenský návod tuším nieie treba.  

Detail
Banánové muffiny27.5.2021

Banánové muffiny

Banán v kombinaci s tou správnou směsí přirozeně bezlepkových mouk, máslem a datlovým sirupem vás uchvátí svou propracovanou chutí i pevnou a přitom jemnou strukturou. My podle tohoto receptu pečeme bábovku, muffiny, cup cakes i banana bread. A sklízíme ovace, ať už tuto banánovou dobrotu vezmeme na narozeninovou párty nebo běžecký závod. Pochutná si každý - bezlepkáč i ten, kdo lepek může.
Detail
Valašský frgál21.5.2021

Valašský frgál

Frgál od Pavla je živým důkazem tvrzení "Co se v mládí naučíš, později jako když najdeš". Jeho rodina má kořeny na Valašsku a frgály Pavel pékavál se svoji babičkou odmalička. Jsem přesvědčená, že právě díky tomu zvládl Pavel jejich překlopení do bezlepkové varianty na jedničku. I když, svůj podíl na výsledku nese bezesporu i naše směs EAT-fit Rustikal.
Detail
Kmínový chléb, který vám budou všichni závidět19.5.2021

Kmínový chléb, který vám budou všichni závidět

Jak na ten nejjednodušší chléb bez lepku, který se vždycky povede? Použijte naši EAT-fit UNIVERSAL, jemně mleté psyllium, chlebovou formu a úspěch je zaručen. Teda, abych byla přesná. Musíte přidat ještě pár dalších ingrediencí a na žádnou z nich nezapomenout, vymazat formu, tak aby šel chléb snadno vyklopit, mít správně vyhřátou troubu a pohlídat si časy kynutí a pečení. Zní to složitě? Možná ano, ale těžké to není. Odměnou Vám bude čerstvý, křupavý a hlavně poctivý chléb bez lepku, sóji, deproteinované pšenice a dalších přidaných zbytečností. Vyzkoušejte náš návod, krok za krokem a můj příslib se stane skutečností.
Detail
1......5