0,00 Kč0

Blog

Osvěžující letní polévka Tarator18.7.2024

Osvěžující letní polévka Tarator

Tato dobrota inspirována naší dovolenou v Bulharku vám v letních vedrech udělá líp než zmrzlina. Narozdíl od ní totiž nebsahuje žádný cukr, je plná antioxidantů, mikronutrientů, vlákniny, vody a to je přesně to, co naše horkem zatěžkávané tělo potřebuje. V Bulharsku, kde panovaly teploty 30+, jsme tarator jedli každičký den. Pokaždé na jiném místě a mám tak srovnání, které jsem ihned po návratu překlopila do vlastní verze. 
Detail
Tipy pro marmeládové mistry i ty začínající26.6.2024

Tipy pro marmeládové mistry i ty začínající

Období jahod, meruněk, třešní, rybízu a angreštu je tady a i s ním přichází sezóna marmelád. Sladké tvoření v kuchyni, které miluju. Domácí marmeláda je prostor pro kreativitu a kouzlení s chutěmi, které vás dosud možná ani nenapadli. Další informace  a odkaz na naši oblíbenou „pomerančovou“ marmeládu s divokých špendlíků najdete v článku.

Detail
Chystáte se na dovolenou a hodilo by se vám pár bezlepkových tipů?12.6.2024

Chystáte se na dovolenou a hodilo by se vám pár bezlepkových tipů?

Pak jste tady správně. Koukněte na několik rad založených na naší už desetileté zkušenosti s cestováním bez lepku. V článku najdete i moji ověřenou pohotovostní zásobu potravin, kterou sebou při cestování autem vozím. A moje tipy, jak se zařizujeme, když na dovolenou letíme.

Detail
Medovník jako od arménské nebo gruzínské cukrářky ovšem bezlepkový20.5.2024

Medovník jako od arménské nebo gruzínské cukrářky ovšem bezlepkový

S tímto receptem jsem dlouho čekala na nějakou speciální chvíli. Prošvihla jsem Vánoce, Velikonoce, narozeniny a tak nebudu už déle otálet a pouštím ho do světa na Světový den včel. Pojďte si spolu s námi uvědomit, jak velký význam pro nás mají včely. Bez jejich opylování by nedozrála většina ovoce ani další zemědělské plodiny a květena. Léčivý med, pyl, propolis a vosk jsou jen dalším zdraví prospěšným bonusem, který nám tyto dělnice přírody poskytují. Recept na bezlepkový medovník najdete zde.
Detail
Hrstková polévka23.4.2024

Hrstková polévka

Znáte ji ze školní jídelny. Možná jste však zapomněli, jak moc dobrá a přitom výživná může být. Pokud do ní použijete zbytečky toho, co máte doma, tak je to i eko-nomické a eko-logické řešení. Prošmejděte lednici a spíž, proběhněte zahrádkou a natrhejte bylinky. Zapojte děti a dochuťte si polévku přesně podle sebe klidně až na talíři.
Detail
Dýňová inspirace30.10.2023

Dýňová inspirace

Právě teď uprostřed dýňobraní je ten nejlepší čas zařadit dýně do svého života a to nejen v podobě halloweenského strašidýlka. Dýně je totiž super potravina a navíc lokální. Pojďte se podívat na eat fit dýňové tipy.
Detail
Jak na bezlepkový chléb, který chutná?19.9.2023

Jak na bezlepkový chléb, který chutná?

Začínáte s bezlepkovou dietou a nedaří se vám najít pečivo, které chutná? Moc dobře vám rozumíme. Byli jsme ve stejné situaci několik let zpátky. Nevzdali jsme to však a máme pro vás hned několik možností, jak na bezlepkový chléb, který chutná.
Detail
Recept na šlehačkovou roládu bez mouky, bílého cukru a mléka27.7.2023

Recept na šlehačkovou roládu bez mouky, bílého cukru a mléka

Šlehačkovou roládu dělávala už moje babička. Její lehkost ocení snad úplně každý. Navíc ta elegance, black and white, čokoládově hnědá a sněhobílý kontrast. Navíc se jedná o poměrně snadnou záležitost, když se ví, jak na to. Koukněte na náš recept, ve kterém se obejdete nejen bez mouky, ale i bez bílého cukru. A pokud vás trápí alergie na kravské mléko, vězte, že šlehačkovou roládu zvládnete i bez šlehačky.

Detail
Osvěžující chuť léta: hrníčková bublanina20.7.2023

Osvěžující chuť léta: hrníčková bublanina

Zapomeňte na složité pečení a užívejte si všechny chutě léta díky ovocné bublanině. Naše letní hrnková bublanina je snadná, rychlá a zvládne ji úplný začátečník nebo odrostlé děti. Tak co, jdete do toho? Recept i tipy na to, jak bublaninu vytunit najdete na našem blogu.
Detail
Lotrinský koláč neboli Quiche Lorraine10.7.2023

Lotrinský koláč neboli Quiche Lorraine

Slané koláče z křehkého těsta by měly patřit do repertoáru každé bezlepkové domácnosti. Jsou skvělou snídaní, lehkým obědem i plnohodnotnou večeří. Koláč upečete večer a druhý den si ho můžete vzít sebou do práce nebo poslat kousek s dětmi do školy.
Detail
1......9