Blog

Dýňová inspirace
Právě teď uprostřed dýňobraní je ten nejlepší čas zařadit dýně do svého života a to nejen v podobě halloweenského strašidýlka. Dýně je totiž super potravina a navíc lokální. Pojďte se podívat na eat fit dýňové tipy.
Detail

Jak na bezlepkový chléb, který chutná?
Začínáte s bezlepkovou dietou a nedaří se vám najít pečivo, které chutná? Moc dobře vám rozumíme. Byli jsme ve stejné situaci několik let zpátky. Nevzdali jsme to však a máme pro vás hned několik možností, jak na bezlepkový chléb, který chutná.
Detail

Recept na šlehačkovou roládu bez mouky, bílého cukru a mléka
Šlehačkovou roládu dělávala už moje babička. Její lehkost ocení snad úplně každý. Navíc ta elegance, black and white, čokoládově hnědá a sněhobílý kontrast. Navíc se jedná o poměrně snadnou záležitost, když se ví, jak na to. Koukněte na náš recept, ve kterém se obejdete nejen bez mouky, ale i bez bílého cukru. A pokud vás trápí alergie na kravské mléko, vězte, že šlehačkovou roládu zvládnete i bez šlehačky.

Osvěžující chuť léta na pár hrnků: hrníčková bublanina
Zapomeňte na složité pečení a užívejte si všechny chutě léta díky ovocné bublanině. Naše letní hrnková bublanina je snadná, rychlá a zvládne ji úplný začátečník nebo odrostlé děti. Tak co, jdete do toho? Recept i tipy na to, jak bublaninu vytunit najdete na našem blogu.
Detail

Lotrinský koláč neboli Quiche Lorraine
Slané koláče z křehkého těsta by měly patřit do repertoáru každé bezlepkové domácnosti. Jsou skvělou snídaní, lehkým obědem i plnohodnotnou večeří. Koláč upečete večer a druhý den si ho můžete vzít sebou do práce nebo poslat kousek s dětmi do školy.

Zvedni si náladu po italsku. Postup na bezlepkové Tiramisu krok za krokem.
Tiramisu je italský dezert s působivým jménem, které znamená "povznes mě" nebo "zvedni mě". Tento oblíbený dezert má původ v regionu Veneto v Itálii není však divu, že se (ne)peče po celém světě. Je totiž výjimečný svou úžasnou chutí a přitom velmi jednoduchou přípravou. Obvzlášť pokud se rozhodnete pro rychlou bezvaječnou verzi. Nakoukněte pod kakaovou vrstvu tohoto delikátního dezertu a připravte si ho podle našeho receptu krok za krokem.
Detail

OMG! Palačinkový dort! Bez lepku a dalších zbytečností
Palačinky jsou prý ta nejlepší večeře. Teda hned vedle špaget. Však se doma zeptejte. A co teprve palačinkový dort? Představte si ta světýlka (a nebo otazníky) v očích vašich dětí, když jim navrhnete, že si uděláte palačinkový dort. Schválně to zkuste a pokud vzbudíte nadšení (já věřím, že ano), pusťte se do toho. Pro recept na bezlepkový palačinkový dort najdete právě zde. Pro varianu bez mléka nahraďte živočišné mléko jeho rostlinnou alternativou.
Detail

Linecký koláč s tvarohem a rebarborou
Jednoduchý a přitom tak efektní. Trik je v surovinách a trošce práce s vyskládáním rebarbory do geometrického obrazce. Stojí to však za to. Odměnou vám bude vyvážená chuť a vizuální dojem jako ze žurnálu.
Detail

Špenátový závin z pomazánkového másla podle Radky Vrzalové
Záviny milujeme. Děláváme je na na jaře, v létě, babím létě i v zimě. Závin bez lepku a vajec podle receptu Radky Vrzalové je stálicí naší kuchyně. Na jaře do něj schovávám divoké bylinky. Mražený špenát míchám s mladou kopřivou a bršlicí. Koukněte na recept. Je to fakt jednoduché.
Detail

Jablečný jáhelník
Znáte jáhelník? Doma jsme ho nikdy nepekli. Znala jsem ho jen ze školní jídelny a i tam mi vždycky velmi chutnal. Od té doby, co je s námi bezlepková dieta vařím jáhly občas jako přílohu. Bylo tedy jen otázkou času, kdy dojde i na jáhelník. A po několika různých pokusech pro vás jednoduchý recept s tajnou ingrediencí, která jáhelník vystřelí chuťově do gurmánského nebe. Tou tajnou ingrediencí je perníkové koření a plátky mandlí.
Detail