Blog
Na počátku byl chléb
A ne ledajaký. Byl bez lepku, deproteinované pšenice, sóji a dalších alergenů. Byl čerstvý, voňavý, křupavý, doma upečený… a my z něj měli obrovskou radost. Chutnal nám i přátelům a někde tam vznikla myšlenka založení vlastní firmy a značky EAT-fit.
Detail
29.5.2020Perníčková bábovka s rumem a ořechy
Tato bábovka je poctou mojí babičce Fanynce. Té nejhodnější bytosti, kterou jsem měla možnost poznat. Vystudovala rodinnou školu a pracovala jako vychovatelka v družině, skvěle vařila, pekla, starala se o slépky, vinohrad, rodinu, 9 vnoučat a byla to velká dáma. Bez naondulovaných vlasů byste ji na ulici nepotkali a bez punčoch by nevylezla ani na dvůr. A měla ráda rum, myslím do pečení. Celá rodina si pamatuje, když ve svých 90 letech ochutnala v restauraci poprvé Marlenku a prohlásila: "Tož, není to špatné, ale chtělo by to trochu rumu". Vzápětí si objednala panák rumu a polila jím zákusek. Babička už s námi není, zůstaly nám krásné vzpomínky, dobré vychování a pocit jistoty, že tato bábovka by jí šmakovala.
Detail
6.3.2020Ovocný koláč podle švédské babičky
Léto mám spojené s ovocnou bublaninou, která se u nás pekla snad každou neděli. Dávali jsme do ní šlehačku, díky které byla neuvěřitelně křehká a rozplývala se na jazyku. Smetanu ke šlehání už v lednici nemívám, proto mi udělal obrovskou radost recept, který jsem našla na blogu Děvče u plotny. Její rebarborový koláč podle švédské babičky se skládá z pouhých 5 základních surovin a funguje perfektně i bez šlehačky a kypřícího prášku. Navíc je to recept ověřený generacemi.
Detail
Pečení chleba pro začátečníky
Upéct bezlepkový chléb ze směsí EAT-fit zvládne opravdu každý. Stačí přidat instantní nebo čerstvé droždí, vodu a dobrodružství začíná. Proces pečení chleba jsme pro Vás popsali krok po kroku. Na konci čeká křupavá odměna, tak s chutí do toho.
Detail
Ovocné knedlíky jahodové
Jaro v plném proudu, blíží se čas ovocných knedlíků. Sezóna začíná jahodami a proto jako první zveřejňujeme recept na tvarohové knedlíky s jahodami. EAT-fit UNIVERSAL se svojí konzistencí polohrubé mouky je pro tento recept jako stvořený.
6.3.2020Pochutnejte si na bezlepkovém chlebu
Zní Vám to jako protimluv? Už nemusí. Podařilo se nám vytvořit unikátní směs pro přípravu bezlepkového chleba. Deproteinovanou mouku, přidané škroby, zahušťovadla ani konzervanty v naší směsi nenajde...