Blog

Čím si EAT-fit Special zasloužila svoje speciální jméno?
13.10.2025
Nově směs EAT-fit SPECIAL vyrábí český výrobce NATURAL JIHLAVA. K dostání v Tržnici Natural nebo zdravých výživách.
RYCHLÝ OVOCNÝ KOLÁČ NA PLECH SUROVINY: 2 hrnky směsi EAT-fit SPECIAL, 1 hr nek cukru krystal, 2 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1/2 – 1 hr nek mléka. POSTUP: Mouku smícháme s cukrem a postupně přidáváme vejce, olej a mléko. Všech ny suroviny dobře promícháme. Těsto konzisten ce kaše rozetřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou, strouhankou nebo strouhaným kokosem vysypaný středně velký plech (např. 35 × 37 cm). Poklademe čerstvým nebo mraženým ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme 30 až 40 minut v troubě vyhřáté na 160 °C s horkým vzduchem.
PIŠKOTOVÝ KORPUS SUROVINY: 350 g směsi EAT-fit SPECIAL, 300 g moučkového cukru, 6 vajec, špetka soli, hor ká voda. POSTUP: Oddělíme žloutky od bílků. 6 žloutků vyšleháme nejprve spolu s cca 15 lžíce mi teplé vody do pěny, pak přidáváme po částech 300 g moučkového cukru a vyšleháme. Do žlout kové pěny ručně zamícháme 350 g směsi SPECI AL. V jiné nádobě ušleháme spolu se špetkou soli 6 bílků v pevný sníh, který opatrně ručně zapra cujeme do těsta. Hmotu nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme při teplotě 180 °C na horký vzduch cca 40 min. TIP NA KRÉM: 200 g hořké ČOKOLÁDY rozpustíme ve vodní láz ni a smícháme se 750 g MASCARPONE, dle chuti dosladíme moučkovým cukrem. Krém můžeme použít jako náplň i na zdobení dortu. DALŠÍ TIPY: 100 g mouky nahraďte 100 g mletých mandlí. Ka kaový korpus vyrobíme přidáním 2 lžic kakaa do mouky.