Blog
Pochutnejte si na bezlepkovém chlebu
6.3.2020
Zní Vám to jako protimluv? Už nemusí. Podařilo se nám vytvořit unikátní směs pro přípravu bezlepkového chleba. Deproteinovanou mouku, přidané škroby, zahušťovadla ani konzervanty v naší směsi nenajdete. Jejím základem jsou výhradně přirozeně bezlepkové suroviny. Přípravu zvládne každý. Stačí přidat instantní nebo čerstvé droždí a vodu a dobrodružství začíná. Těsto ručně nebo pomocí robotu uhněťte a dejte do formy vykynout. Pozor, forma je důležitá, bez ní by se obsah roztekl. Chléb můžete péct klasicky v troubě nebo domácí pekárně. Chléb se dá připravit také bez přidaného droždí. Necháte těsto kynout 24 hodin při pokojové teplotě. Takto připravený chléb je mírně nakyslý. Pokud pečete s vlastním kváskem, skvělé. Naše směsi si s kváskem rozumí. Stačí směs přidat do rozkvasu v poměru 2 díly rozkvasu, 2 díly EAT fit chlebové směsi, 1 - 2 díly vody a dle chuti dosolit.