20.11.2020
Išlské dortíčky se zrodily pod rukama rakouských cukrářů v rakouském Bad Ischlu. Svého času je prý velmi oceňovala také císařovna Sisi. A není se čemu divit, protože stejně jako u legendarního Sachrova dortu, je kombinace chutí a struktur tohoto cukroví dotažená k dokonalosti. V originální repcetuře se jedná o tři mandlová linecká kolečka, spojená dvěma vrstvami ořechového krému, přelitá čokoládou a ozdobená vlašským ořechem nebo mandlí. No kdo by si toto nedal líbit?
Detail
19.11.2020
Přijít na to, jak upéct vanilkové rohlíčky čistě jen z přirozeně bezlepkových mouk, mi trvalo několikatery Vánoce. Poprvé se mi to podařilo ke všeobecné spokojenosti poprvé vloni. A to díky naší směsi EAT-fit RUSTIKAL, která obsahuje lněnou mouku. Z Rustikalky pečeme také maďarský bejgli, makovou babku, frgál a vánočku.
Detail
15.11.2020
Sádlovky jsem pekla minulé vánoce poprvé. A to k velké radosti naší dcerky. Do pečení se z chutí zapojila a rovnou naše nové cukroví vyztižně pojmenovala. Cukroví je jednoduché a přitom neuvěřitelně lahodné. Přebytky jsme vzali do běžeckého klubu, kde se po nich doslova zaprášilo a několik přátel si žádalo recept. V případě sádlovek doporučuji sáhnout po směsi EAT-fit Bešamel.
Detail
15.11.2020
Toto je tak trochu rozčilovací cukroví. S těstem se kvůli větším kouskům ořechů hůře pracuje, při krájení se válečky drobí, nejde však na něm v podstatě nic zkazit. A výsledek je fenomenální. Někdy se s ním setkáte i ve světlé variantě, my je však děláváme vždy tmavé s kakaovým nádechem.
Detail
15.11.2020
Mandlové lupínky byly specialitou naší babičky Fanynky. Pekla je vždy, když měla bílky navíc, což bylo skoro každý víkend. Často dělávala takové ty poctivé posvícenské koláče s tvarohovou náplní a zřejmě tady někde vznikaly přebytky bílků. Já mandlové lupínky peču společně s lineckým, do kterého dávám o vánocích jen žloutky. Dvě várky lineckého mi vygenerují přebytek bílků na jednu várku mandlových lupínků. Vyzkoušejte je. Krásně křupou a jsou skvělé také k vínu.
Detail
15.11.2020
Linecké je vánoční klasika. Přiznávám, že já sama jsem se k němu musela tak trochu projíst. Jako první jsem z talíře cukroví likvidovala vždy čokoládové kousky (pařížské rohlíčky a ledové kaštany), potom přišlo na řadu ořechové cukroví (vosí úly, babiččiny černé duše z mandlí a kakaa, vanilkové rohlíčky) a linecké zůstavalo tak trochu bokem. Časy se změnily, lineckému jsem přišla na chuť a přináším Vám hned tři postupy na to, jak si jej doma svátečně upéct.
Detail
15.11.2020
Tradiční vánoční cukroví můžete upéct i bez lepku. Z EAT-fit směsí Vám to půjde jako po másle i když máslo nepoužijete. Medové perníčky, tři varianty lineckého, Masarykovo cukroví, vanilkové rohlíčky, mandlové lupínky nebo kakaové sádlovky jsou naše stálice a věříme, že se zabydlí i u Vás. Všechny recepty najdete na blogu
www.eatfitshop.cz nebo přímo u jednotlivých směsí.
Detail
25.10.2020
Padající listí, sychravo, zkracující se den, oranžové dýně, dušičky, duchové a vlastně i ten Halloween jsou jasnou známkou podzimu. Koukněte na náš podzimni tip, jak zužitkovat dýni trochu jinak než jen do dýňové polévky.
Detail
10.10.2020
Mramorová bábovka byla nedělní specialitou mojí mámy. My jí s bratrem asistovali a to hlavně při olizovaní vařeček a stěrek od slaďoulinkého těsta. Já měla to žluté a bratr kakaové. Trochu se divím, že nás máma nechala, ale přežili jsme. A přiznávám, že syrové těsto občas ochutnám i dnes. Pojďte se podívat, jak jsem si s mramorovou bábovkou poradila v bezlepkové verzi.
Detail
30.9.2020
Není tajemstvím, že EAT-fit vznikl kvůli chlebu. Kvůli chlebu, který jsme při začátcích bezlepkové diety neměli k dispozici, a proto jsme ho začali sami péct. Nejprve s droždím instantním, později čerstvým a bylo jen otázkou času, kdy přijde na řadu experimentování s kváskem. A protože jsme domácnost bezlepková, šla jsem rovnou do kvásku bezlepkového. Pojďte se podívat, kudy se moje bezlepkové kváskování ubíralo. Součástí článku je jednoduchý návod na založení vlastního bezlepkového kvásku a recept na základní chléb do formy.
Detail