0,00 Kč0

Top menu

Cupcakes s dýňovým krémem

25.10.2020

Na tuto sváteční dobrotu budeme kromě kuchyňského náčiní a trouby potřebovat také dýňové pyré, které je dobré mít připravené předem. Proto současně s těmito cupcakes nebo den předem připravuji dýňovou polévku nebo pečenou zeleninu a z části vařené nebo pečené dýně vyrobím rozmixováním dýňové pyré. Na krém budeme potřebovat cca 200 g dýňového pyré, dalších cca 100 g můžeme přidat do těsta.

 

Na 12 cupcakes potřebujeme:

4 vejce

40 g třtinového cukru

125 ml řepkového oleje

250 g směsi EAT-fit PERNÍČEK (ev. EAT-fit SPECIAL nebo EAT-fit UNIVERSAL, postup najdete níže)

1 lžíce (10 g) RAW kakaového prášku (nemusí být)

 

Na dýňový krém potřebujeme:

150 ml mléka (rostlinného mléka, mix vody a kokosového krému)

40 g moučkového cukru

1 balíček vanilkového/dýňového pudingu

200 g dýňového pyré (viz tipy)

 

POSTUP:

  1. Nejprve zapneme troubu na 160°C, nachystáme si všechny potřebné suroviny a formičky na muffiny vyložíme papírovými košíčky.
  2. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky ručně metličkou vyšleháme s 40 g třtinového cukru a ručně přimícháme 125 g oleje. V jiné nádobě ušleháme z bílků a špetky soli polotuhý sníh. Pokud se nám nechce se sněhem dělat, nemusíme s cukrem a olejem vymícháme celá vejce. Cupcakes budou o trochu méně nadýchané, ale stále dobré.
  3. Do směsi vajec, cukru a oleje postupně zamícháváme 250 g směsi EAT-fit PERNÍČEK (eventuelně také další kakao)
  4. Pokud jsme nepoužili od začátku celá vejce, zapracujeme na závěr do těsta zapracujeme sníh z bílků.
  5. Cupcakes pečeme přibližně 30 minut při teplotě 160°C na horký vzduch. Propečenost kontrolujeme vpichem špejlí.
  6. Když máme cupcakes v troubě, můžeme se pustit do krému. Nachystáme si už připravené dýňové pyré, které by mělo mít konzistenci krému. Příliš husté pyré naředíme tekutinou.
  7. Balíček pudingu (36 g) rozpustíme spolu se 40 g moučkového cukru ve 150 ml mléka a postupně za stálého míchání metličkou či vařečkou (já je průběžně střídala) zahříváme a necháme pomalu houstnout. Asi po minutce začneme po částech přidávat dýňové pyré. Dáváme pozor, aby krém nehrudkoval. Za stálého míchání necháme puding s dýňovým pyré zhoustnout, na malý výkon povaříme minutku až dvě tak, aby zmizela prášková chuť.
  8. Pudinkový krém necháme chladnout, ale čas od času jej nezapomeneme promíchat, aby se na něm nedělal škraloup.
  9. Ještě vlažný pudinkový krém naplníme do sáčku/plničky opatřené zdobící špičkou a zdobíme jím vychladnuté cupcakes.

 

Tipy:

Dýňové pyré (asi 100 g) konzistence krému můžeme přidat také do těsta, v tom případě přidejte dalších cca 25 g oleje.

Pro variantu s EAT-fit UNIVERSAL dejte na 4 vejce, 150 ml oleje, 200 g směsi, 100-125 g cukru, 1 kypřící prášek do pečiva, lžičku perníkového koření a 1 lžíci kakaa.

Pro variantu s EAT-fit SPECIAL dejte na 4 vejce, 150 ml oleje, 200 g směsi, 100-125 g cukru, lžičku perníkového koření a 1-2 lžíce kakaa.

Zpět