0,00 Kč0

Blog

Sádlovky alias kakaové bobky

15.11.2020

SÁDLOVKY alias KAKAOVÉ BOBKY (na 2 plechy)

140 g sádla

140 g moučkového cukru

200 g EAT-fit BEŠAMEL

50 g kakaa

domácí marmeláda (špendlíková, rybízová nebo jiná mírně kyselá)

POSTUP:

1. Mouku, cukr, kakao (můžeme prosít) a sádlo zpracujeme v míse do kompaktní hmoty. Pokud se těsto příliš lepí, můžeme ho dát ztuhnout do lednice.

2. Z těsta tvoříme kuličky stejné velikosti, klademe je na plech vyložený pečícím papírem a obrácenou vařečkou do nich utvoříme hluboký důlek, který budeme po upečení plnit marmeládou.

3. Pečeme asi 15 minut při teplotě 150 °C.

4. Vychladnuté cukroví plníme pomocí plničky (igelitového pytlíku s ustřiženým okrajem) marmeládou a necháme dobře zaschnout.

Díky tmavé barvě je těžší odhadnout správný čas pečení. Proto je dobré pomocí plochého nože vytáhnout 1 kousek, ten nechat mírně vychladnout a vyzkoušet. Horké cukroví je velmi křehké, proto ho z pečícího papíru sundáváme až po vychladnutí.

Zpět