0,00 Kč0

Blog

Mandlové lupínky babičky Fanynky

15.11.2020

MANDLOVÉ LUPÍNKY (rodinný recept, 1 plech)

100 g cukru moučka
100 g EAT-fit UNIVERSAL nebo EAT-fit BEŠAMEL
100 g mandlí se slupkou
4 bílky


1. Mandle dobře propláchneme vodou a necháme je namočené ve studené vodě, neloupeme je.

2. Srnčí hřbet nebo formu na chleba vyložíme pečícím papírem.

3. Mouku prosejeme a zamícháme do ní celé mandle.

4. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj po lžících zašleháváme cukr.

5. Do sněhu opatrně pomocí stěrky vmícháme mouku s mandlemi a těsto přesuneme do formy.

6. Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 170°C.

7. Chlebíček po upečení vyklopíme z formy na rošt a necháme ho do druhého dne vyschnout.

8. Další den chlebíček nakrájíme na co nejtenčí plátky, které na plechu sušíme při teplotě 120°C do zezlátnutí asi 20 minut.

Zpět