Blog
Mandlové lupínky babičky Fanynky
15.11.2020
MANDLOVÉ LUPÍNKY (rodinný recept, 1 plech)
100 g cukru moučka
100 g EAT-fit UNIVERSAL nebo EAT-fit BEŠAMEL
100 g mandlí se slupkou
4 bílky
1. Mandle dobře propláchneme vodou a necháme je namočené ve studené vodě, neloupeme je.
2. Srnčí hřbet nebo formu na chleba vyložíme pečícím papírem.
3. Mouku prosejeme a zamícháme do ní celé mandle.
4. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj po lžících zašleháváme cukr.
5. Do sněhu opatrně pomocí stěrky vmícháme mouku s mandlemi a těsto přesuneme do formy.
6. Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 170°C.
7. Chlebíček po upečení vyklopíme z formy na rošt a necháme ho do druhého dne vyschnout.
8. Další den chlebíček nakrájíme na co nejtenčí plátky, které na plechu sušíme při teplotě 120°C do zezlátnutí asi 20 minut.