0,00 Kč0

Blog

Perníčková bábovka s rumem a ořechy

29.5.2020

SUROVINY:

4 vejce

40 g třtinového cukru

150 g oleje (opravdu odváženo)

100 g vlašských ořechů namletých nahrubo

250 g směsi EF PERNÍČEK (1/2 sáčku)

2 lžíce rumu

tuk a hrubá mouka na vymazání formy (např. celozrnná pohanková)

...

RECEPT:

Nejprve zapneme troubu na 160°C. Potom si nachystáme formu, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou bzlp moukou nebo bzlp strouhankou. Pak oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vymícháme s cukrem, do hmoty zlehka zašleháme olej, přidáme pomleté/nasekané ořechy a vmícháme směs EF PERNÍČEK (ta již obsahuje cukr, koření i kypřidlo). Do hustého těsta přidáme 2 lžíce rumu. Pak co nejrychleji vyšleháme z odložených bílků polotuhý sníh (k bílkům přidáme špetku soli) a opatrně vmícháme do těsta. Potom těsto vlijeme/přemístíme do bábovkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C (horký vzduch) 30 min. Zkontrolujeme špejlí a pečeme dalších 10 - 15 min na 150°C. Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Zpět