0,00 Kč0

Blog

Banánové muffiny27.5.2021

Banánové muffiny

Banán v kombinaci s tou správnou směsí přirozeně bezlepkových mouk, máslem a datlovým sirupem vás uchvátí svou propracovanou chutí i pevnou a přitom jemnou strukturou. My podle tohoto receptu pečeme bábovku, muffiny, cup cakes i banana bread. A sklízíme ovace, ať už tuto banánovou dobrotu vezmeme na narozeninovou párty nebo běžecký závod. Pochutná si každý - bezlepkáč i ten, kdo lepek může.
Detail
Valašský frgál21.5.2021

Valašský frgál

Frgál od Pavla je živým důkazem tvrzení "Co se v mládí naučíš, později jako když najdeš". Jeho rodina má kořeny na Valašsku a frgály Pavel pékavál se svoji babičkou odmalička. Jsem přesvědčená, že právě díky tomu zvládl Pavel jejich překlopení do bezlepkové varianty na jedničku. I když, svůj podíl na výsledku nese bezesporu i naše směs EAT-fit Rustikal.
Detail
Kmínový chléb, který vám budou všichni závidět19.5.2021

Kmínový chléb, který vám budou všichni závidět

Jak na ten nejjednodušší chléb bez lepku, který se vždycky povede? Použijte naši EAT-fit UNIVERSAL, jemně mleté psyllium, chlebovou formu a úspěch je zaručen. Teda, abych byla přesná. Musíte přidat ještě pár dalších ingrediencí a na žádnou z nich nezapomenout, vymazat formu, tak aby šel chléb snadno vyklopit, mít správně vyhřátou troubu a pohlídat si časy kynutí a pečení. Zní to složitě? Možná ano, ale těžké to není. Odměnou Vám bude čerstvý, křupavý a hlavně poctivý chléb bez lepku, sóji, deproteinované pšenice a dalších přidaných zbytečností. Vyzkoušejte náš návod, krok za krokem a můj příslib se stane skutečností.
Detail
Cib-cib-cibulová večka19.5.2021

Cib-cib-cibulová večka

Máte radi cibulové pečivo? Ať už je vaše odpověď jakákoliv, neváhejte vyzkoušet náš recept. Potřebovat budete jen pár surovin, které jako praktikující celiak máte s velkou pravděpodobností doma. Jediné, co Vám možná bude scházet a stojí za to si pořídit, je naše na sucho restovaná cibulka. Bude se Vám hodit do tohoto receptu, ale i na další kulinářské vylomeniny.
Detail
Mandlovo-ovesný dortík s avokádovým krémem20.4.2021

Mandlovo-ovesný dortík s avokádovým krémem

Inspiraci pro tento pro tento dortík jsem našla v magazínu Albert. Zaujal mne svým neobvykle čistým a výživným složením. Korpus z mandlí, vloček a kokosu bez vajec, spojený jen kokosovým tukem a datlovým sirupem, to jsem musela zkusit. A proto jsem hned druhý den běžela do Alberta znovu, tentokrát pro avokádo s cílem recept co nejdříve prověřit. Jak to dopadlo, si můžete přečíst v článku.
Detail
Medvědí česnek a jak na něj19.4.2021

Medvědí česnek a jak na něj

Medvědí česnek je jednou z prvních jarních bylinek, obsahuje vitamín C, železo, je přírodním antioxidantem a stejně jako cibule a česnek působí antibakteriálně. Bývá řazen mezi významné české detoxikační potraviny. Máme tak hned několik důvodů, proč jej zařadit do našich jídelníčků. Hodí se skvěle do sekané, velikonoční nádivky, na omeletu, lze z něj vyrobit pesto, bylinkové máslo nebo pomazánka. Jak na to? Koukněte do našeho článku.
Detail
Jidáše trochu jinak26.3.2021

Jidáše trochu jinak

Na Jidáše jsem se chystala už dlouho. Máma je pekla z klasické pšeničné mouky a sladké těsto sypala solí a kmínem. Já však měla v rumu naložené rozinky a tak jsem letos  udělala trochu jinou verzi.
Detail
Beránek z kynutého těsta s tvarohovým kožíškem 26.3.2021

Beránek z kynutého těsta s tvarohovým kožíškem

Nadýchaný beránek s tvarohovo-pudingovou náplní nás naprosto nadchl a věřím, že reakce na něj budou stejné i Vás. Pokud čekáte větší společnost, doporučujeme udělat z dvojité dávky beránky dva a této bílé fešandě upéct makového kamaráda.
Detail
Velikonoční beránek mrkvový21.3.2021

Velikonoční beránek mrkvový

VELIKONOČNÍ BERÁNEK MRKVOVÝ s jogurtem inspirovaný receptem od @PradobrotySUROVINY:3 velká vejce 200 g cukru krupice 125 g rostlinného oleje 125 g bílého jogurtu 400 g #eatfitspecial samokypřící 2 lži...

Detail
Velikonoční beránek s jablíčkem, ořechy a rozinkami16.3.2021

Velikonoční beránek s jablíčkem, ořechy a rozinkami

Obětní beránek, symbol Velikonoc, se také v naší rodině transformoval do sladkého pokrmu a přiznávám, že si na něj docela potrpíme. Vylepšujeme si ho strouhaným jablíčkem nebo mrkvičkou a handrkujeme se, zda je lepší s rozinkami a nebo bez nich. Pečeme ho v keramické formě po babičce a modlíme se, aby se vyklopil úplně celý celičký.
Detail
1......5