11.12.2021
Kvásková vánočka je super způsob zpracování přebytků rozkvasu. Sladké kváskové těsto můžete zpracovat samozřejmě i jinak, tento recept však vznikl v prosinci a tak bylo zapojení vánočkové formy po babičce na snadě.
Detail
9.12.2021
Začínáš s dietou a nevíš, jak na to? Prozradím Ti, že to není tak složité, jak se na první pohled zdá. Ráda Ti prozradím svůj recept, který piluji už osmým rokem. Jestli Ti následující řádky, jen trochu pomohou zmírnit předvánoční shon, budu moc ráda. Můj recept na pohodové vánoce je ...
Detail
29.9.2021
Cookies pravděpodobně znáte. Víte však, že ta opravdová cookies je uvnitř vláčná? Jak toho však docílit, pokud nechceme nebo nemůžete použít vajíčko? Nahradíme ho aquafabou, neboli vyšlehaným cizrnovým nálevem. Je to učiněný zázrak. Poslouží jako náhražka bílků i celých vajec při pečení a jde z ní vyrobit prý i majonéza. Pojďme si to vyzkoušet například na těchto cookies.
Detail
23.9.2021
Pokud je miluješ, není co řešit. Co na tom, že lasagní je většinou obří porce, která se nedá naráz sníst. Problém nastává, když netoleruješ lepek nebo laktózu! Myslíš si, že na ně pak můžeš leda tak zapomenout? Omyl. Můžeš si je upéct doma. Jakmile získáš trochu grifu, věř mi, že je budeš péct každou chvíli. Mám dva skvělé pomocníky, díky kterým nebude špinavé všechno nádobí a ani ty nevypustíš duši.
Detail
22.9.2021
Není času nazbyt a ty máš přesto chuť na skutečné jídlo? Mám pro tebe tip na jednu super rychlovku. Za předpokladu, že v kuchyni disponuješ těstovinami, cibulí, česnekem, trochou kořenové zeleniny a konzervou rajčat, je to řešení i proto Tebe. A protože se jedná o omáčku na těstoviny, bude se hodit také troška parmezánu nebo jiného kousku sýra.
Detail
23.8.2021
Maková babka, znáte ji? Já na ni poprvé narazila v Budapešti. Měli ji v každém pekařství. Název však maďarský není a tak jsem trochu zapátrala a zjistila, že původ bude mít spíš slovanský (pravděpodobně polský). Babka není nic jiného než babička a stejnojmenný moučník je barevný a nadýchaný jako sukně, které nosívala moje prababička. Spodničky dnes už i v Polešovicích vytahují jen, když jsou hody. Babku si však můžete upéct kdykoliv.
Detail
8.8.2021
Tento recept vznikl hlavně kvůli nokům. Těch uvařila Alena, autorka receptu a blogerka Kitchen Apotheke, za 4 roky bezlepkové diety a vaření pro děti ze školek už desítky kil a přesto se jí nikdy nezajedly. Má pro vás hned několik tipů, jak do nich zamaskovat zeleninu a s jakou omáčkou je podávat tak, aby okouzlily i ty nejnáročnější strávníky. My jsme moc rádi, že si jako jejich nedílnou součást vybrala právě směs EAT-fit Bešamel.
Detail
8.8.2021
Jedete na dovolenou ke tchýni nebo do apartmánu s vlastní kuchyní a přemýšlíte, co budete vařit? Vím, zcela přesně co, to chce. A ráda se s vámi o svoje zkušenosti, tipy a triky nasbírané za 7 let cestování a života s bezlepkovou dietou podělím.
Detail
8.8.2021
Želé dort jsem připravovala poprvé v životě. Motivovala mne k tomu bedýnka darovaných broskví, kterých bylo tolik, že jsme je nebyli schopni sníst. Nejprve jsme vyrobili broskvovo-banánové nanuky, pár sleniček marmelády s rozmarýnem (vřele doporučuji) a protože se u nás zase jednou slavily narozeniny, padla volba také na želé dort z piškotového korpusu a tvarohového krému. Je to ten nejsnadnější dort, který jsem kdy pekla a zvládne ho cukrářský začátečník.
Detail
8.8.2021
Buchta na víkend? Zkuste třeba bábovku s cuketou a ostružinami. Tato je z dílny Radky Vrzalové a je tak jednoduchá, že ji zvládnete i na chalupě. U nás má takový úspěch, že ji pečeme nejen v čase ostružin, ale celoročně. Naposledy jsme ji snědli ještě vlažnou.
Detail