22.9.2021
Není času nazbyt a ty máš přesto chuť na skutečné jídlo? Mám pro tebe tip na jednu super rychlovku. Za předpokladu, že v kuchyni disponuješ těstovinami, cibulí, česnekem, trochou kořenové zeleniny a konzervou rajčat, je to řešení i proto Tebe. A protože se jedná o omáčku na těstoviny, bude se hodit také troška parmezánu nebo jiného kousku sýra.
Detail
23.8.2021
Maková babka, znáte ji? Já na ni poprvé narazila v Budapešti. Měli ji v každém pekařství. Název však maďarský není a tak jsem trochu zapátrala a zjistila, že původ bude mít spíš slovanský (pravděpodobně polský). Babka není nic jiného než babička a stejnojmenný moučník je barevný a nadýchaný jako sukně, které nosívala moje prababička. Spodničky dnes už i v Polešovicích vytahují jen, když jsou hody. Babku si však můžete upéct kdykoliv.
Detail
8.8.2021
Tento recept vznikl hlavně kvůli nokům. Těch uvařila Alena, autorka receptu a blogerka Kitchen Apotheke, za 4 roky bezlepkové diety a vaření pro děti ze školek už desítky kil a přesto se jí nikdy nezajedly. Má pro vás hned několik tipů, jak do nich zamaskovat zeleninu a s jakou omáčkou je podávat tak, aby okouzlily i ty nejnáročnější strávníky. My jsme moc rádi, že si jako jejich nedílnou součást vybrala právě směs EAT-fit Bešamel.
Detail
8.8.2021
Jedete na dovolenou ke tchýni nebo do apartmánu s vlastní kuchyní a přemýšlíte, co budete vařit? Vím, zcela přesně co, to chce. A ráda se s vámi o svoje zkušenosti, tipy a triky nasbírané za 7 let cestování a života s bezlepkovou dietou podělím.
Detail
8.8.2021
Želé dort jsem připravovala poprvé v životě. Motivovala mne k tomu bedýnka darovaných broskví, kterých bylo tolik, že jsme je nebyli schopni sníst. Nejprve jsme vyrobili broskvovo-banánové nanuky, pár sleniček marmelády s rozmarýnem (vřele doporučuji) a protože se u nás zase jednou slavily narozeniny, padla volba také na želé dort z piškotového korpusu a tvarohového krému. Je to ten nejsnadnější dort, který jsem kdy pekla a zvládne ho cukrářský začátečník.
Detail
8.8.2021
Buchta na víkend? Zkuste třeba bábovku s cuketou a ostružinami. Tato je z dílny Radky Vrzalové a je tak jednoduchá, že ji zvládnete i na chalupě. U nás má takový úspěch, že ji pečeme nejen v čase ostružin, ale celoročně. Naposledy jsme ji snědli ještě vlažnou.
Detail
12.7.2021
Už pár let držíme u nás v rodině tradici, že každé narozeniny si zaslouží dort nebo alespoň dortíček. Koukněte, jak jsme se s tím vypořádali na letní dovolené na chalupě u Vranovské přehrady.
Detail
8.7.2021
Chystáte se na dovolenou? Nezapomeňte si sebou přibalit chlebovou směs EAT-fit a sáček instantního droždí. Neochrání Vás před sluncem, ale je zárukou dobré snídaně. EAT-fit chléb je při skladování v utěrce vláčný a prudce jedlý i třetí den. Zapomeňte na vakuované pečivo nebo toasty z topinkovače a pochutnejte si na chlebu tak, jak má být. A nebojte se EAT-fit směs s balíčkem instantního droždí poslat do hotelové kuchyně. My to tak děláme. Kuchaři tím usnadníme život a sobě zajistíme chutné pečivo. Připojujeme návody v angličtině, němčine, chorvatštině, italštině a maďarštině. Slovenský návod tuším nieie treba.
Detail
27.5.2021
Banán v kombinaci s tou správnou směsí přirozeně bezlepkových mouk, máslem a datlovým sirupem vás uchvátí svou propracovanou chutí i pevnou a přitom jemnou strukturou. My podle tohoto receptu pečeme bábovku, muffiny, cup cakes i banana bread. A sklízíme ovace, ať už tuto banánovou dobrotu vezmeme na narozeninovou párty nebo běžecký závod. Pochutná si každý - bezlepkáč i ten, kdo lepek může.
Detail
21.5.2021
Frgál od Pavla je živým důkazem tvrzení "Co se v mládí naučíš, později jako když najdeš". Jeho rodina má kořeny na Valašsku a frgály Pavel pékavál se svoji babičkou odmalička. Jsem přesvědčená, že právě díky tomu zvládl Pavel jejich překlopení do bezlepkové varianty na jedničku. I když, svůj podíl na výsledku nese bezesporu i naše směs EAT-fit Rustikal.
Detail