Blog

Bezlepkový chléb, který vám budou všichni závidět
Jak na ten nejjednodušší chléb bez lepku, který se vždycky povede? Použijte naši EAT-fit UNIVERSAL, jemně mleté psyllium, chlebovou formu a úspěch je zaručen. Teda, abych byla přesná. Musíte přidat ještě pár dalších ingrediencí a na žádnou z nich nezapomenout, vymazat formu, tak aby šel chléb snadno vyklopit, mít správně vyhřátou troubu a pohlídat si časy kynutí a pečení. Zní to složitě? Možná ano, ale těžké to není. Odměnou Vám bude čerstvý, křupavý a hlavně poctivý chléb bez lepku, sóji, deproteinované pšenice a dalších přidaných zbytečností. Vyzkoušejte náš návod, krok za krokem a můj příslib se stane skutečností.
Detail

Cib-cib-cibulová večka
Máte radi cibulové pečivo? Ať už je vaše odpověď jakákoliv, neváhejte vyzkoušet náš recept. Potřebovat budete jen pár surovin, které jako praktikující celiak máte s velkou pravděpodobností doma. Jediné, co Vám možná bude scházet a stojí za to si pořídit, je naše na sucho restovaná cibulka. Bude se Vám hodit do tohoto receptu, ale i na další kulinářské vylomeniny.
Detail
Mandlovo-ovesný dortík s avokádovým krémem
Inspiraci pro tento pro tento dortík jsem našla v magazínu Albert. Zaujal mne svým neobvykle čistým a výživným složením. Korpus z mandlí, vloček a kokosu bez vajec, spojený jen kokosovým tukem a datlovým sirupem, to jsem musela zkusit. A proto jsem hned druhý den běžela do Alberta znovu, tentokrát pro avokádo s cílem recept co nejdříve prověřit. Jak to dopadlo, si můžete přečíst v článku.
Detail
Medvědí česnek a jak na něj
Medvědí česnek je jednou z prvních jarních bylinek, obsahuje vitamín C, železo, je přírodním antioxidantem a stejně jako cibule a česnek působí antibakteriálně. Bývá řazen mezi významné české detoxikační potraviny. Máme tak hned několik důvodů, proč jej zařadit do našich jídelníčků. Hodí se skvěle do sekané, velikonoční nádivky, na omeletu, lze z něj vyrobit pesto, bylinkové máslo nebo pomazánka. Jak na to? Koukněte do našeho článku.
Detail

Jidáše trochu jinak
Na Jidáše jsem se chystala už dlouho. Máma je pekla z klasické pšeničné mouky a sladké těsto sypala solí a kmínem. Já však měla v rumu naložené rozinky a tak jsem letos udělala trochu jinou verzi.
Detail

Beránek z kynutého těsta s tvarohovým kožíškem
Nadýchaný beránek s tvarohovo-pudingovou náplní nás naprosto nadchl a věřím, že reakce na něj budou stejné i Vás. Pokud čekáte větší společnost, doporučujeme udělat z dvojité dávky beránky dva a této bílé fešandě upéct makového kamaráda.
Detail

Velikonoční beránek mrkvový
Mrkvový beránek inspirovaný receptem od @Pradobroty je další stálicí naší kuchyně. Je neuvěřitelně lahodný a těsto lze úspěšně použít také mrkvové cupcakes nebo dort. Pozor, toto je recept, který stojí za vytištění a založení do každé kuchařky.
Detail

Velikonoční beránek s jablíčkem, ořechy a rozinkami
Obětní beránek, symbol Velikonoc, se také v naší rodině transformoval do sladkého pokrmu a přiznávám, že si na něj docela potrpíme. Vylepšujeme si ho strouhaným jablíčkem nebo mrkvičkou a handrkujeme se, zda je lepší s rozinkami a nebo bez nich. Pečeme ho v keramické formě po babičce a modlíme se, aby se vyklopil úplně celý celičký.
Detail
Ovečkové sušenky z lineckého těsta
Roztomilé, chutné, jednoduché. Přesně takové jsou OVEČKOVÉ SUŠENKY. A s EAT-fit LINECKOU je zvládne opravdu úplně každý. Tak proč je nezkusit upéct právě o Velikonocích.
Detail
Tvarohová matcha bábovka
Zelená bábovka z dílny Bezlepkové matky bez lepku a laktózy je delikátní. Kombinace tvarohu, matcha a kokosu uchvátí každého a navíc je plná bílkovin a minerálních látek. Proto ji u nás pečeme nejen na Zelený čtvrtek.
Detail