0,00 Kč0

Blog

Cib-cib-cibulová večka

19.5.2021

CIBULOVÁ VEČKA

Máte radi cibulové pečivo? Ať už je vaše odpověď jakákoliv, neváhejte vyzkoušet náš recept. Potřebovat budete jen pár surovin, které jako praktikující celiak máte s velkou pravděpodobností doma. Jediné, co Vám možná bude scházet a stojí za to si pořídit, je naše na sucho restovaná cibulka. Bude se Vám hodit do tohoto receptu, ale i na další kulinářské vylomeniny.

SUROVINY
250 g směsi EAT-fit UNIVERSAL
3,5 g sušeného droždí (1/2 sáčku)
10 g na sucho restované EAT-fit cibulky
10 g jemně mletého psyllia
cca 6 g soli
cca 2 g cukru
10 g oleje
350-375 ml vody
+ mísa na zpracování a kynutí těsta
+ chlebová forma

POSTUP
  1. Vše suché promíchat v míse.
  2. Přidat vodu (postupně a dle potřeby) a dobře prohníst (takové malé množství jde nejlépe ručně).
  3. Přidat olej a dobře ho zapracovat.
  4. Přiklopit mísu pokličkou a nechat kynout 30-40 min.
  5. Chlebovou formu vymazat nebo vystříkat tukem.
  6. Částečně vykynuté těsto vyklopit na pomoučený vál, lehce ho ručně zpracovat a vyválet na délku chlebové formy, ve které budeme srolovanou večku péct.
  7. Svinout večku a přenést ji do vymazané formy, tu schovat do igelitového sáčku a nechat kynout dalších 30-40 minut.
  8. Pečeme ve formě 30 minut při teplotě 200 stupňů (troubu jsem po zahřátí lehce postříkala vodou ve sprayi), pak vyklopíme a pečeme dalších cca 30 min na 180 stupňů.
  9. Necháme dobře vychladnout na mřížce.
Večku je pevná, pružná a lze ji krájet i na tenké plátky. Ideální řešení pro chlebíčky nebo jednohubky, pokud místo večky srolujete několik rohlíků.

Zpět