Blog
Cib-cib-cibulová večka
19.5.2021
CIBULOVÁ VEČKA
Máte radi cibulové pečivo? Ať už je vaše odpověď jakákoliv, neváhejte vyzkoušet náš recept. Potřebovat budete jen pár surovin, které jako praktikující celiak máte s velkou pravděpodobností doma. Jediné, co Vám možná bude scházet a stojí za to si pořídit, je naše na sucho restovaná cibulka. Bude se Vám hodit do tohoto receptu, ale i na další kulinářské vylomeniny.
Máte radi cibulové pečivo? Ať už je vaše odpověď jakákoliv, neváhejte vyzkoušet náš recept. Potřebovat budete jen pár surovin, které jako praktikující celiak máte s velkou pravděpodobností doma. Jediné, co Vám možná bude scházet a stojí za to si pořídit, je naše na sucho restovaná cibulka. Bude se Vám hodit do tohoto receptu, ale i na další kulinářské vylomeniny.
SUROVINY
250 g směsi EAT-fit UNIVERSAL
3,5 g sušeného droždí (1/2 sáčku)
10 g na sucho restované EAT-fit cibulky
10 g jemně mletého psyllia
cca 6 g soli
cca 2 g cukru
10 g oleje
350-375 ml vody
+ mísa na zpracování a kynutí těsta
+ chlebová forma
POSTUP
POSTUP
- Vše suché promíchat v míse.
- Přidat vodu (postupně a dle potřeby) a dobře prohníst (takové malé množství jde nejlépe ručně).
- Přidat olej a dobře ho zapracovat.
- Přiklopit mísu pokličkou a nechat kynout 30-40 min.
- Chlebovou formu vymazat nebo vystříkat tukem.
- Částečně vykynuté těsto vyklopit na pomoučený vál, lehce ho ručně zpracovat a vyválet na délku chlebové formy, ve které budeme srolovanou večku péct.
- Svinout večku a přenést ji do vymazané formy, tu schovat do igelitového sáčku a nechat kynout dalších 30-40 minut.
- Pečeme ve formě 30 minut při teplotě 200 stupňů (troubu jsem po zahřátí lehce postříkala vodou ve sprayi), pak vyklopíme a pečeme dalších cca 30 min na 180 stupňů.
- Necháme dobře vychladnout na mřížce.