0,00 Kč0

Blog

Bábovka cuketová s ostružinami

8.8.2021

CUKETOVÁ BÁBOVKA s ostružinami a lískovými oříšky s dílny Radky Vrzalové bude hvězdou každé letní párty
bez lepku a mléka


SUROVINY:
200 g jemně strouhané oloupané cukety
200 g bezl. směsi Eat-fit bešcmel nebo samokypřící Eat-fit Special 
100 g jemně mletých lískových oříšků
150 g ostružin obalených v mouce (i okapaných z mrazáku)
150 ml řepkového oleje
3 vejce M
10 g kypřícího prášku s vinným kamenem + velká špetka soli, u samokypřící EF Special kypřák nedávat
1 káv. lžička skořice
150 g hnědého cukru
forma na bábovku (1-1,5 l) vymazaná tukem a vysypaná mletými oříšky

POSTUP:
1. Troubu předehřejeme na 180°C. V robotu nebo mixérem vyšleháme vejce s cukrem do nadýchané žluté pěny, přišleháme olej, strouhanou cuketku a nakonec jen opatrně vmícháme směs promíchanou z mouky, oříšků, soli, skořice a kypřidla.
2. Asi 1/2 vlijeme do vymazané a vysypané formy posypeme polovinou ostružin, pak dáme zbytek těsta a ostružin. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-40 minut nebo až je špejle yytažená ze středu těsta suchá.
3. Po upečení necháme formu z těstem úplně vychladnout volně venku na mřížce a pak teprve vyklopíme. Pocukrujeme nebo poléváme cukrovou polevou (150 g moučkového cukru vymícháme s lžící citrónové šťávy). Zdobíme sekanými ořechy nebo jedlými sušenými květy.




Zpět