0,00 Kč0

Blog

Babiččina vánočka do formy13.12.2021

Babiččina vánočka do formy

Recept vyladěný podle babiččiny vánočky z Valmezu nezklame a je tak jednoduchý. S různými drobnými obměnami a vylepšeními podle něj pečeme od začátků bezlepkové diety. Pohankovou mouku jsme vyměnili za směs několika jednodruhovek, kromě droždí přidali i kypřidlo. Základ receptu a forma po babičce však zůstavají. A krásné vzpomínky na ni také.
Detail
Vánočka kvásková do formy11.12.2021

Vánočka kvásková do formy

Kvásková vánočka je super způsob zpracování přebytků rozkvasu. Sladké kváskové těsto můžete zpracovat samozřejmě i jinak, tento recept však vznikl v prosinci a tak bylo zapojení vánočkové formy po babičce na snadě.
Detail
Jak na bezlepkové Vánoce v klidu, míru a pohodě? 9.12.2021

Jak na bezlepkové Vánoce v klidu, míru a pohodě?

Začínáš s dietou a nevíš, jak na to? Prozradím Ti, že to není tak složité, jak se na první pohled zdá. Ráda Ti prozradím svůj recept, který piluji už osmým rokem. Jestli Ti následující řádky, jen trochu pomohou zmírnit předvánoční shon, budu moc ráda. Můj recept na pohodové vánoce je ...

Detail
Jak upéct cookies bez vajec?29.9.2021

Jak upéct cookies bez vajec?

Cookies pravděpodobně znáte. Víte však, že ta opravdová cookies je uvnitř vláčná? Jak toho však docílit, pokud nechceme nebo nemůžete použít vajíčko? Nahradíme ho aquafabou, neboli vyšlehaným cizrnovým nálevem. Je to učiněný zázrak. Poslouží jako náhražka bílků i celých vajec při pečení a jde z ní vyrobit prý i majonéza. Pojďme si to vyzkoušet například na těchto cookies.
Detail
Lasagne al forno s boloňskou omáčkou a bešamelem23.9.2021

Lasagne al forno s boloňskou omáčkou a bešamelem

Pokud je miluješ, není co řešit. Co na tom, že lasagní je většinou obří porce, která se nedá naráz sníst. Problém nastává, když netoleruješ lepek nebo laktózu! Myslíš si, že na ně pak můžeš leda tak zapomenout? Omyl. Můžeš si je upéct doma. Jakmile získáš trochu grifu, věř mi, že je budeš péct každou chvíli. Mám dva skvělé pomocníky, díky kterým nebude špinavé všechno nádobí a ani ty nevypustíš duši. 

Detail
Jednoduchá zeleninová omáčka na těstoviny i noky22.9.2021

Jednoduchá zeleninová omáčka na těstoviny i noky

Není času nazbyt a ty máš přesto chuť na skutečné jídlo? Mám pro tebe tip na jednu super rychlovku. Za předpokladu, že v kuchyni disponuješ těstovinami, cibulí, česnekem, trochou kořenové zeleniny a konzervou rajčat, je to řešení i proto Tebe. A protože se jedná o omáčku na těstoviny, bude se hodit také troška parmezánu nebo jiného kousku sýra.
Detail
Maková babka23.8.2021

Maková babka

Maková babka, znáte ji? Já na ni poprvé narazila v Budapešti. Měli ji v každém pekařství. Název však maďarský není a tak jsem trochu zapátrala a zjistila, že původ bude mít spíš slovanský (pravděpodobně polský). Babka není nic jiného než babička a stejnojmenný moučník je barevný a nadýchaný jako sukně, které nosívala moje prababička. Spodničky dnes už i v Polešovicích vytahují jen, když jsou hody. Babku si však můžete upéct kdykoliv.
Detail
Jáhlové noky s hořčičnou omáčkou8.8.2021

Jáhlové noky s hořčičnou omáčkou

Tento recept vznikl hlavně kvůli nokům. Těch uvařila Alena, autorka receptu a blogerka Kitchen Apotheke, za 4 roky bezlepkové diety a vaření pro děti ze školek už desítky kil a přesto se jí nikdy nezajedly. Má pro vás hned několik tipů, jak do nich zamaskovat zeleninu a s jakou omáčkou je podávat tak, aby okouzlily i ty nejnáročnější strávníky. My jsme moc rádi, že si jako jejich nedílnou součást vybrala právě směs EAT-fit Bešamel.
Detail
Jak zvládnout léto v kuchyni a příliš se u toho nezpotit8.8.2021

Jak zvládnout léto v kuchyni a příliš se u toho nezpotit

Jedete na dovolenou ke tchýni nebo do apartmánu s vlastní kuchyní a přemýšlíte, co budete vařit? Vím, zcela přesně co, to chce. A ráda se s vámi o svoje zkušenosti, tipy a triky nasbírané za 7 let cestování a života s bezlepkovou dietou podělím.

Detail
Broskvový želé dort8.8.2021

Broskvový želé dort

Želé dort jsem připravovala poprvé v životě. Motivovala mne k tomu bedýnka darovaných broskví, kterých bylo tolik, že jsme je nebyli schopni sníst. Nejprve jsme vyrobili broskvovo-banánové nanuky, pár sleniček marmelády s rozmarýnem (vřele doporučuji) a protože se u nás zase jednou slavily narozeniny, padla volba také na želé dort z piškotového korpusu a tvarohového krému. Je to ten nejsnadnější dort, který jsem kdy pekla a zvládne ho cukrářský začátečník.
Detail
1......8