Blog

Vajíčková pomazánka s křenem a její vegan varianta
Také se Vám doma po Velikonocích nahromadila vařená vejce a hledáte recept na pomazánku? Zkuste tu naši s křenem. Že nemůžete vajíčka? Nevadí. Máme pro vás i veganskou bezvaječnou variantu.
Detail

Perníčkové cupcakes s matcha krémem
Cupcakes, neboli minibábovky s krémovou čepicí, jsou ozdobou každé slavnostní chvíle. Miluju je a pravidelně pořizuji u těch nejlepších cukrářů v okolí. Dvakrát až třikrát do roka se hecnu a připravím si je doma sama. Koukněte na nás osvědčený recept ze směsi EAT-fit perníček.
Detail

Jarní špenátová roláda
Tahle verze špenátu se Vám jisto jistě bude líbit. Roláda je lehounká jako peříčko, její příprava je jednoduchá a výsledek oslňující. Skvělá volba nejen na zelený čtvrtek. Autorkou receptu není nikdo jiný než Radka Vrzalová (alias Bezlepková matka).
Detail

Marcipánový chlebíček
Marcipánový chlebíček bez lepku a mléka je dalším majstrštychem Radky Vrzalové (alias Bezlepkové matky). Je jemný, vláčný, trvanlivý a hlavně strašně dobrý. Těsto lze upéct i ve tvaru beránka nebo jako slavnostní bábovku.
Detail

Velikonoční mazanec
Dříve se nosil do kostela. Teď si ho většinou sníme v pohodlí domova. Těším se na něj stejně jako v zimě na vánočku. Svůj první mazanec jsem pekla na výšce v remosce. Neříkám, že to bylo úplně jednoduché, ale teprve bez lepku je pečení mazance to pravé dobrodružství. Trvalo to několik placáčků než se nám podařilo upéct nadýchaný a pružný mazanec bez lepku a koktejlu přídatných látek. Recept na voňavý a rozinek plný velikonoční zázrak je tady.
Detail

Mrkvičkový dort nebo cupcakes
Mrkvový dort? What? Řekla moje dcera a vyhnula se mu obloukem. Vy však neutíkejte. Chutná opravdu skvěle. Mrkev dává těstu kromě zajímavé barvy také vláčnost, vlákninu a vitamíny. Navíc je opravdu jednoduché ho upéct. Pokud se nebojíte zapatlat si ruce krémem, pojďte do toho. Natrénujte miniverzi doma a příště můžete péct z dvojité dávky na narozeninovou párty.
Detail

Cizrnová pomazánka neboli HUMUS třikrát jinak
Cizrnový humus je tak dobrý, že se o něm ví snad ve všech koutech světa. Pokud ho ještě neznáte, určitě vyzkoušejte. V článku najdete recept hned na dvě docela tradiční varianty a jako bonus alternativu z pečené dýně.
Detail

Maďarské vánoční bejgli
Tři roky jsme bydleli v Budapešti a měli tak více než dost příležitostí nakouknout pod pokličky tamních kuchařů, pekařů a cukrářů. Například Vánoce jsou těm našim docela podobné, drobné rozdíly se však najdou. Jedním z nich je cukroví. Maďaři cukroví nepečou a nepečou ani vánočku. Pečou totiž bejgli - záviny z tuhého nekynutého těsta z kvasnic plněné rozmanitými náplněmi marcipán nevyjímaje. Bejgli nechybí o Vánocích snad v žádné domácnosti. Od začátku prosince na Vás totiž bejgli začnou útočit ze všech stran. Jsou jich plné supermarkety, pekařství i cukrárny. A v těch nejlepších cukrárnách se na ně stojí fronta jako u nás na kapra. Vyzkoušejte si letos upéct vlastní bejgli bez lepku. Měla jsem možnost porovnat a své originální předloze se více než podobá.
Detail

Marokánky
Milované cukroví mého muže jsou marokánky. Každý rok si jich připravuje dvojitou dávku a recept má více než vychytaný. Neboj se popustit uzdu své fantazii a přizpůsob si marokánky svým vlastním chutím. Záměnou ořechů a sušeného ovoce při dodržení hmotnostních poměrů chybu neuděláš.
Detail

Ořechy plněné kávovým krémem
Ořechy plněné kávovým krémem budou hvězdou každého talíře s cukrovím. S tou správnou moukou jsou ořechy technicky překvapivě jednoduché. Drobnou daní za skvělé cukroví je jejich časová náročnost. Pokud totiž nemáte k dispozici ohromný počet formiček, připravte se na pečení v několika etapách. Krém si připravuji z důvodu úspory času rovnou ve větší dávce a použiji ho i do kávových dortíků nebo vosích úlů.
Detail