0,00 Kč0

Blog

Perníčkové cupcakes s matcha krémem

11.4.2022

Cupcakes, neboli minibábovky s krémovou čepicí, jsou ozdobou každé slavnostní chvíle. Miluju je a pravidelně pořizuji u těch nejlepších cukrářů v okolí. Dvakrát až třikrát do roka se hecnu a připravím si je doma sama. Koukněte na nás osvědčený recept ze směsi EAT-fit perníček.

Cupcakes se zeleným krémem jsem viděla poprvé u Dashi z blogu Bez lepku neznamená bez chuti. A tuším, že hned druhý den jsem upekla svou vlastní verzi.

SUROVINY na 12 kousků:

  • 3 větší vejce
  • 100 ml řepkového oleje
  • 250 g EAT-fit PERNÍČEK (obsahuje cukr, koření, kakao i kypřidlo)
  • 2 vrchovaté lžíce kysané smetany nebo jogurtu
POSTUP pro upečení dortíků:

Formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky a zapneme troubu na 170°C.
Vyšleháme 3 vejce, vmícháme do nich 100 ml oleje a postupně přidáváme 250 g EAT-fit PERNÍČEK (ta již obsahuje cukr, koření i kypřidlo).
Na závěr do těsta vmícháme 2 lžíce kysané smetany nebo bílého tučného jogurtu.
Směs plníme asi do 2/3 (max 3/4) papírových košíčků.
Pečeme v troubě na 170°C (horký vzduch 150°C) přibližně 20 minut.
Testujeme špejlí, zda těsto nelepí.

SUROVINY na zelený krém:

  • 1 balíček ananasového pudingu s příchutí Matcha od Amylonu
  • 300 ml mléka
  • 2 lžíce třtinového cukru (do pudingu)
  • 200 g másla pokojové teploty
  • 1 lžíce bzlp moučkové cukru (do máslového krému)
POSTUP pro přípravu krému:

Puding uvaříme dle návodu (místo 330 ml pouze 300 ml mléka + 2 lžíce cukru),
důležité je však míchat puding až do úplného vychladnutí kvůli zamezení vzniku škraloupu.
Máslo utřeme se lžící moučkového cukru a postupně do něj zašleháme také zelený puding.
Hotový krém necháme ztuhnout v lednici a potom jím zdobíme cupcakes pomocí zdobičky.
Hotové cupcakes ozdobíme jedlými květy, marcipánovými nabo čokoládovými vajíčky, jelly beans
nebo lentilkami (POZOR, NE VŠECHNY lentilky JSOU BEZLEPKOVÉ).


TIP na ještě zelenější krém: 
Pokud doma máte jako já zelený matcha prášek nebojte se do másla spolu s cukrem vmíchat 1/4 - 1/2 lžičky.
Barva i chuť budou intenzívnější.


TIP na jednoduchý ČOKO-KRÉM:

Utřete 200 g másla pokojové teploty s 200 g moučkového cukru.
Postupně přes sítko přidávejte 2 lžíce kakaa a dobře promíchejte.
Na závěr vmíchejte 200 g lučiny, paloučku nebo sýru Philadephia bez příchutě

Veselé Velikonoce

Zpět