0,00 Kč0

Blog

Bramborovo-mozarellové tyčinky

16.12.2021

Slané křupaní je to, co celiakům často chybí. Bábovka, buchty, cukroví, to všechno se nějak zvládnout dá.
Ale bezlepkové tyčinky, preclíky a slané sušenky bývají v bezlepkovém světě nedostatkovým zbožím.
Koukněte, jak se se slanou výzvou vypořádala Eva Antoczyková. Její slané dobroty, které pouští do světa
pomocí cukrářského zdobícího sáčku, nemají chybu. Tyčinky, preclíky, písmenka, nic není nemožné.

SUROVINY:
1 mozzarella i s nálevem
2 ve slupce uvařené a oloupané brambory (cca 140g)
1 vejce (S-M)
1/2 lžičky mleté papriky (pro barvu)
1/2 lžičky soli (nemusí být)
cca 150g samokypřící směsi EAT-fit SPECIAL
1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva pokud použijete smes bez kypřidla

POSTUP:
Rozehřejem troubu na 200°C.
Vše kromě mouky rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou kaši.
Pak přidáme mouku aby vzniklo těsto konzistence bramborové kaše.
Cukrářským sáčkem děláme na plechu vyloženým pečícím papírem tenké tyčinky.
Pečeme 12 až 15min na 200°C.


Zpět