0,00 Kč0

Blog

Umění správného balení

15.12.2021

Jak jste na tom s balením? Myslím pečiva. Takové to jiné balení (už několik let) neprovozuju a vánoční i narozeninové dárky u nás (právě těch několik let) balí manžel, protože mu to prostě jde líp než mně. Balení pečiva je však moje doména a mám pro Vás dnes několik tipů, jak na to.

Pamatuji si, že děda s babičkou balívali chléb do plátna. Doma jsme pak v rámci igelitové revoluce přesedlali na mikroténové sáčky, ve kterých jsme si nosili standardizovaný chléb ze sámošky. Jednoho dne jsem však v novinách narazila na článek o tom, co se s pečivem uzavřeným v mikroténovém sáčku děje. Z hodiny na hodinu jsem začala balit chléb jen do utěrky. A to je to, co doporučuji každému.

Igelitový sáček je vhodný pouze na krátkodobé použití. Kondenzuje v něm vlhkost z pečiva a během pár hodin se začínají množit plísně. Ani lednice to nezachrání, pečivo v chladu rychleji vysychá a tvrdne.

Chléb zabalený do plátěné nebo bavlněné utěrky má možnost dýchat. Utěrku je dobré každý den vytřepat, provětrat, případně vyměnit za suchou a mít chléb zabalený a položený nejlépe na mřížce. Vlhkost tak může unikat všemi směry.

Mám tu však ještě pokročilejší doporučení. A tofunkční pytlík na pečivo značky Wrap-up. Pokukovala jsem po něm dlouho. Tak dlouho, že mi wrapáček (jak mu důvěrně říkáme) nadělil Ježíšek. A udělal moc dobře. Wrapáček je u nás v permanenci. Trvanlivost pečiva z EAT-fit chlebovek i kváskových výrobků se v něm prodlouží o jeden až dva dny. Wrapáček stačí vždy po spotřebování pečiva zbavit drobků a jeho vnitřní část otřít čistou vlhkou utěrkou nebo opláchnout pod vodou, osušit a vyvětrat na vzduchu. Wrapáček, o který je dobře postaráno, vydrží několik let.

A pro toho, kdo dočetl až sem, mám speciální velikonoční nabídku. Právě teď máme na vybrané wrapáčky a chňapky stejné značky slevu. Akce platí do velikonočního pondělí 18.4.2022. Tak neváhejte, je to jedinečná přiležitost a wrapáček za ni stojí. ⇒ CHCI SE KOUKNOUT NA SPECIÁLNÍ VELIKONOČNÍ NABÍDKU


Zpět