3.2.2021
Perník je nadčasovou záležitostí. Pekly ho už prababičky našich prababiček a když vidím dnešní děti, jsem si jistá, že jeho příběh bude pokračovat i po další generace. Perník může mít mnoho podob, od pouťového srdce přes vánoční medovníčky až po perníkové řezy s čokoládovou polevou. Zapomněla jsem na něco? Ano, ještě jsou tu norimberské slepované kousky, perník na strouhání, perníková chaloupka, bábovka, muffiny a cupcakes. A právě kvůli cupcakes vznikl tento příspěvek. Podívejte se, jak snadno můžete vyrobit jejich bezlepkovou perníčkovou verzi a vyladit ji pro Valentýna.
Detail
3.2.2021
Linecká srdíčka s čokoládovým krémem jsou naším Valentýnským speciálem a jsou pěkně vymazlená. Obsahují hned tři běžně dostupné ingredience, které jsou považovány za tradiční přírodní afrodisiakum. Jukněte na recept, pořiďte EAT-fit Lineckou a další suroviny a rozpalte troubu.
Detail
21.12.2020
VÁNOČKA. V klasické verzi samozřejmost všedního dne, kterou pořídíte v každém pekařství. Při bezlepkové (případně jiné) dietě takový malý zázrak.
Detail
16.12.2020
Exotický název jsem si vypůjčila od Josefa Maršálka a jestli jste na první dobrou přečetli něco jiného, nejste sami. :) Také malinový prach a voňavé koření přidané do těsta jsem obšlehla od pana mistra. Vše ostatní je EAT-fit a intuice. Budu ráda, pokud se necháte inspirovat a vyzkoušíte upéct vanilkové rohlíčky také trochu jinak.
Detail
8.12.2020
Milí čtenáři, v této rubrice bych Vám ráda zprostředkovala, jak to s bezlepkovou dietou mají lidé, kterých si vážím a kteří jsou pro mne z různých důvodů velkou inspirací. Věřím, že Vás toto čtení osl...
Detail
20.11.2020
Išlské dortíčky se zrodily pod rukama rakouských cukrářů v rakouském Bad Ischlu. Svého času je prý velmi oceňovala také císařovna Sisi. A není se čemu divit, protože stejně jako u legendarního Sachrova dortu, je kombinace chutí a struktur tohoto cukroví dotažená k dokonalosti. V originální repcetuře se jedná o tři mandlová linecká kolečka, spojená dvěma vrstvami ořechového krému, přelitá čokoládou a ozdobená vlašským ořechem nebo mandlí. No kdo by si toto nedal líbit?
Detail
19.11.2020
Přijít na to, jak upéct vanilkové rohlíčky čistě jen z přirozeně bezlepkových mouk, mi trvalo několikatery Vánoce. Poprvé se mi to podařilo ke všeobecné spokojenosti poprvé vloni. A to díky naší směsi EAT-fit RUSTIKAL, která obsahuje lněnou mouku. Z Rustikalky pečeme také maďarský bejgli, makovou babku, frgál a vánočku.
Detail
15.11.2020
Sádlovky jsem pekla minulé vánoce poprvé. A to k velké radosti naší dcerky. Do pečení se z chutí zapojila a rovnou naše nové cukroví vyztižně pojmenovala. Cukroví je jednoduché a přitom neuvěřitelně lahodné. Přebytky jsme vzali do běžeckého klubu, kde se po nich doslova zaprášilo a několik přátel si žádalo recept. V případě sádlovek doporučuji sáhnout po směsi EAT-fit Bešamel.
Detail
15.11.2020
Toto je tak trochu rozčilovací cukroví. S těstem se kvůli větším kouskům ořechů hůře pracuje, při krájení se válečky drobí, nejde však na něm v podstatě nic zkazit. A výsledek je fenomenální. Někdy se s ním setkáte i ve světlé variantě, my je však děláváme vždy tmavé s kakaovým nádechem.
Detail
15.11.2020
Mandlové lupínky byly specialitou naší babičky Fanynky. Pekla je vždy, když měla bílky navíc, což bylo skoro každý víkend. Často dělávala takové ty poctivé posvícenské koláče s tvarohovou náplní a zřejmě tady někde vznikaly přebytky bílků. Já mandlové lupínky peču společně s lineckým, do kterého dávám o vánocích jen žloutky. Dvě várky lineckého mi vygenerují přebytek bílků na jednu várku mandlových lupínků. Vyzkoušejte je. Krásně křupou a jsou skvělé také k vínu.
Detail