V Čechách není používání passaty - drcených rajčat - zatím příliš rozšířeno. Na rozdíl od rajského protlaku se při výrobě passata nezahušťuje a tak si uchovává více přirozené chuti a vůně rajčat než rajský protlak. Můžeme ji použít místo rajčat do omáček a polévek v případě, že nám doma chybí čerstvá rajčata, nebo pokud se chceme vyhnout jejich zdlouhavému zpracování. Passata tvoří ideální základ omáček na těstoviny, polévek, zeleninových směsí, rajské polévky a omáčky, leča… Naše passata byla připravena šetrným zpracováním čerstvých přirozeně na slunci do červena uzrálých rajčat, která byla vypěstována podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství.
Kód: | |
Výrobce: | Elibio |
Země původu: | Itálie |
Složení: | Rozdrcená rajčata z kontrolovaného ekologického zemědělství |
Velikost balení: | 680 g |
Skladování: | Skladujte v suchu, chraňte před teplem. |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 131/31 |
Tuky (g): | 0,0 |
Z toho kyseliny (g): | 0,0 |
Sacharidy (g): | 4,5 |
Z toho cukry (g): | 4,3 |
Vláknina (g): | 1,6 |
Bílkoviny (g): | 1,6 |
Sůl (g): | 0,0 |
Alergeny | bez alergenu |