0,00 Kč0

Blog

Zvedni si náladu po italsku. Postup na bezlepkové Tiramisu krok za krokem.

30.6.2023

Tiramisu bez lepku

Naprosto výjimečný italský dezert vynikající svou vyváženou chutí a jednoduchou přípravou. Velkým bonusem je také to, že se nepeče. V letních vedrech nenahraditelné řešení.
Tradičně se krém na Tiramisu dělává ze žloutků, cukru, mascarpone a sněhu z bílků. Tady jsme vejce nahradili šlehačkou. Díky šlehačce je krém lehký a krémový. 

Suroviny:
Tipy ohledně surovin:
  • Mandlové amareto můžete nahradit višnovým likérem nebo rumem, bude to však trochu něco jiného.
  • Tiramisu můžete udělat i z klasických piškotů, ale ty cukrářské chutnají trochu jinak a v tomto případě se počítá i tvar.
  • Nemáte-li doma cukr moučku, projeďte hrubší cukr krátce mixérem.
  • Na bezmléčné tiramisu použijte silk tofu, trochu nemléka a veganskou šlehačku.
  • Na uvedené množství krému bude stačit i menší balíček piškotů (80 g)

Postup:

  1. V ploché nádobě smíchejte vychlazené espresso s amarettem a nechejte v ní máčet první várku piškotů. 
  2. Ve velké míse smíchejte ručně a nebo na nízké otáčky mascarpone, cukr a vanilkový extrakt, dokud nezískáte hladkou a krémovou směs. 
  3. Postupně přidejte vyšlehanou šlehačku a jemně pomocí stěrky vmíchejte do mascarpone krému, aby se vše dobře spojilo.
  4. Piškoty nasáklé kávovou směsí pokládejte do dezertní mísy, dokud nepokryjete celé dno.
  5. Na vrstvu piškotů naneste polovinu mascarpone krému.
  6. Opakujte postup s další vrstvou namočených ladyfingers a zbytkem mascarpone krému.
  7. Vršek postypte pomocí sítka kakaovým práškem.
  8. Nechte tiramisu alespoň dvě hodiny odpočinout v lednici, nejlépe přes noc.
  9. Před podáváním můžete posypat ještě jednou kakaem. 
  10. Nakrájejte na porce a servírujte nebo se do dezertu pusťte tak jako u nás doma rovnou z misky.

Pro další bezlepkové tipy koukněte na EAT-fit: Boží zboží bez lepku.

Nepřehlédněte ani naši letní výprodej na www.eatftishop.cz.

Zpět