0,00 Kč0
bezlepkový BEšAMEL směs 400 g

bezlepkový BEšAMEL směs 400 g

Skladem (23)

71,90 Kč vč. DPH
+

EAT-fit BEŠAMEL v sobě snoubí přednosti tří přirozeně bezlepkových mouk a byl vyvinut speciálně pro výrobu omáček a zahušťování. S jeho pomocí snadno a bez obav připravíte zásmažku, bešamelový základ, zahustíte zelí i bramborové těsto. Jsou z něj však skvělé také palačinky, nudle nebo dortové korpusy. 

Recept na BEŠAMEL

SUROVINY: 50 g másla, 40 g směsi EAT-fit Bešamel, 500 ml mléka, sůl a koření pro dochucení.

POSTUP: V hrnci rozpustíme 50 g másla a za stálého míchání přidáváme 40 g směsi. Umícháme světlou jíšku, kterou postupně ředíme 500 ml vlažného mléka a za stálého promíchávání vaříme do zhoustnutí asi 10 minut. Na závěr osolíme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek nebo květ a dobře promícháme. Bešamelovou omáčku používáme například do lasagní nebo musaky. V omáčce můžeme rozpustit nastrouhaný sýr a použít ji při zapékání brambor, zeleniny nebo na těstoviny.

Pokud máte rádi lasagne, doporučujeme Vám pořídit lasagne od La Veneziane. Nemusíte je předem vařit, stačí se před pečením zalít spoustou bešamelu.

Recept na KOKOSOVOU BABETA

SUROVINY: 1 hrnek kokosu, 2 hrnky směsi EAT-fit Bešamel, 1 prášek do pečiva (10 g), 1/2 hrnku cukru, 3/4 hrnku oleje, 3/4 hrnku mléka, 1/2 lžičky citrónové kůry, 3 vejce, špetka soli. 1 hrnek = 200 ml

POSTUP: Troubu si rozehřejeme na 170°C. Formu na chléb vymažeme tukem a vysypeme částí kokosu. Všechny suché ingredience suroviny smícháme v míse dohromady. Postupně k nim přidáváme celá vejce, mléko a olej a vše dobře promícháme. Hotové těsto přemístíme do připravené formy a pečeme nejprve 30 min na 170 °C a dalších 20 min na 150 °C. TIP: Můžeme přidat také pravou vanilku nebo vanilkový cukr a kokos můžeme nahradit rozemletými mandlemi.

Kód: 30
Výrobce: EAT-fit
Země původu: ČR
Složení: rýžová mouka, kukuřičná mouka, čiroková mouka
Velikost balení: 400 g
Skladování: 15 až 25 °C
Energetická hodnota (kj/kcal): 1444/355
Tuky (g): 1.1
Z toho kyseliny (g): 0.15
Sacharidy (g): 72
Z toho cukry (g): 1
Vláknina (g): 3
Bílkoviny (g): 8.9
Sůl (g): <0,01
Alergeny bez alergenu