0,00 Kč0
cukr PANELA 1 kg - PAPÍROVÝ OBAL

cukr PANELA 1 kg - PAPÍROVÝ OBAL

Skladem (6)

111,90 Kč vč. DPH
+
PANELA nebo také RAPADURA připomíná svým vzhledem lehce třtinový cukr a používá se podobně. 

Ve skutečností se však jedná o koncentrovanou štávu z cukrové třtiny. Oproti třtinovému cukru má sice nižší sladivost, obsah minerálů a dalších zdraví prospěšných látek je  naopak výrazně vyšší. Vylisovaná šťáva z cukrové třtiny se nahřívá a postupně se z ní odpařuje voda. Hustá šťáva pak tuhne do pevné hmoty, které se následně drtí do sypké podoby. Panela má jedinečnou chuť melasy, tmavou barvu a "živou strukturu", jako by stále tekla.

Je výborným zdrojem energie a skvělou alternativou za rafinovaný cukr. V EAT-fit kuchyni ji rádi využíváme do našich "fitness" dezertů i na doslazování kaší.
Kód: 501
Výrobce: distributor: EAT-fit
Země původu: Latinská Amerika
Složení: 100% sušená šťáva z cukrové třtiny
Velikost balení: 500 - 2000 g
Skladování: Skladujte na suchém a temném místě
Energetická hodnota (kj/kcal): 1379/326
Tuky (g): 0
Z toho kyseliny (g): 0
Sacharidy (g): 86.2
Z toho cukry (g): 86.2
Vláknina (g): --
Bílkoviny (g): 0.65
Sůl (g): 0
Alergeny bez alergenu
Ovocný koláč podle švédské babičky6.3.2020

Ovocný koláč podle švédské babičky

Léto mám spojené s ovocnou bublaninou, která se u nás pekla snad každou neděli. Dávali jsme do ní šlehačku, díky které byla neuvěřitelně křehká a rozplývala se na jazyku. Smetanu ke šlehání už v lednici nemívám, proto mi udělal obrovskou radost recept, který jsem našla na blogu Děvče u plotny. Její rebarborový koláč podle švédské babičky se skládá z pouhých 5 základních surovin a funguje perfektně i bez šlehačky a kypřícího prášku. Navíc je to recept ověřený generacemi.
Detail