PANELA nebo také RAPADURA připomíná svým vzhledem lehce třtinový cukr a používá se podobně.
Ve skutečností se však jedná o koncentrovanou štávu z cukrové třtiny. Oproti třtinovému cukru má sice nižší sladivost, obsah minerálů a dalších zdraví prospěšných látek je naopak výrazně vyšší. Vylisovaná šťáva z cukrové třtiny se nahřívá a postupně se z ní odpařuje voda. Hustá šťáva pak tuhne do pevné hmoty, které se následně drtí do sypké podoby. Panela má jedinečnou chuť melasy, tmavou barvu a "živou strukturu", jako by stále tekla.
Je výborným zdrojem energie a skvělou alternativou za rafinovaný cukr. V EAT-fit kuchyni ji rádi využíváme do našich "fitness" dezertů i na doslazování kaší.
Ve skutečností se však jedná o koncentrovanou štávu z cukrové třtiny. Oproti třtinovému cukru má sice nižší sladivost, obsah minerálů a dalších zdraví prospěšných látek je naopak výrazně vyšší. Vylisovaná šťáva z cukrové třtiny se nahřívá a postupně se z ní odpařuje voda. Hustá šťáva pak tuhne do pevné hmoty, které se následně drtí do sypké podoby. Panela má jedinečnou chuť melasy, tmavou barvu a "živou strukturu", jako by stále tekla.
Je výborným zdrojem energie a skvělou alternativou za rafinovaný cukr. V EAT-fit kuchyni ji rádi využíváme do našich "fitness" dezertů i na doslazování kaší.
| Kód: | 501 |
| Výrobce: | distributor: EAT-fit |
| Země původu: | Latinská Amerika |
| Složení: | 100% sušená šťáva z cukrové třtiny |
| Velikost balení: | 500 - 2000 g |
| Skladování: | Skladujte na suchém a temném místě |
| Energetická hodnota (kj/kcal): | 1379/326 |
| Tuky (g): | 0 |
| Z toho kyseliny (g): | 0 |
| Sacharidy (g): | 86.2 |
| Z toho cukry (g): | 86.2 |
| Vláknina (g): | -- |
| Bílkoviny (g): | 0.65 |
| Sůl (g): | 0 |
| Alergeny | bez alergenu |
6.3.2020Ovocný koláč podle švédské babičky
Léto mám spojené s ovocnou bublaninou, která se u nás pekla snad každou neděli. Dávali jsme do ní šlehačku, díky které byla neuvěřitelně křehká a rozplývala se na jazyku. Smetanu ke šlehání už v lednici nemívám, proto mi udělal obrovskou radost recept, který jsem našla na blogu Děvče u plotny. Její rebarborový koláč podle švédské babičky se skládá z pouhých 5 základních surovin a funguje perfektně i bez šlehačky a kypřícího prášku. Navíc je to recept ověřený generacemi.
Detail
