Ovesná mouka je další přirozeně bezlepkovou surovinou, kterou stojí za to spolu s vločkami zařadit do své kuchyně. U ovsa se musí mít celiak na pozoru hned ze dvou důvodů. Používejte pouze oves, který není kontaminován obilím, které se pěstuje na stejných polích a zpracovává stejnou technikou a ve stejných provozech jako pšenice, ječmen nebo žito. A je třeba si otestovat, jak jste na tom s tolerancí aveninu, který se v ovsu nachází a který bohužel ne všem celiakům sedí. Obecně platí, že obilniny jsou stravitelnější, pokud projdou nějakou formou fermentace (kynutí nebo alespoň máčení) a to platí i u ovsa.
Kód: | 11502 |
Výrobce: | Natural Jihlava |
Země původu: | Anglie |
Složení: | mouka z ovsa bezpluchého |
Velikost balení: | 1000 g |
Skladování: | Skladujte na suchém a temném místě |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1543/367 |
Tuky (g): | 8.4 |
Z toho kyseliny (g): | 1.3 |
Sacharidy (g): | 56.1 |
Z toho cukry (g): | 1 |
Vláknina (g): | -- |
Bílkoviny (g): | 12.1 |
Sůl (g): | 0 |
Alergeny | bez alergenu |