Hrách je luštěninou vynikající jednoduchou a rychlou úpravou. Loupaný hrách není nutné předem namáčet, stačí jej povařit 30 - 40 minut a hrachová polévka nebo hrachová kaše jsou hotové.
Navíc má jemnou a přirozeně nasládlou chuť. Pěstuje se i u nás a v okolních zemí a je tedy lokální surovinou.
Zelený hrách je v porovnání s hrachem žlutým o malý fousek sladší, což oceníte zejména při přípravě polévky nebo jídel pro mlsné děti.
Kromě vysoké podílu vlákniny, která je prospěšná pro zdraví střevního mikrobiomu, obsahuje také minerální látky, hlavně draslík a fosfor, karoteny a vitamíny skupiny B a C.
Hrách má prostě pozitivní vliv na naše zdraví, a to jak fyzické, tak i mentální. Řadí se k významným antioxidantům, a tak chrání naši imunitu, a navíc pomáhá proti stresu a zažívacím potížím.
Může obsahovat stopy lepku. Před použitím zkontrolujte (tak jako každou jinou luštěninu) a dobře propláchněte pod tekoucí vodou.
Navíc má jemnou a přirozeně nasládlou chuť. Pěstuje se i u nás a v okolních zemí a je tedy lokální surovinou.
Zelený hrách je v porovnání s hrachem žlutým o malý fousek sladší, což oceníte zejména při přípravě polévky nebo jídel pro mlsné děti.
Kromě vysoké podílu vlákniny, která je prospěšná pro zdraví střevního mikrobiomu, obsahuje také minerální látky, hlavně draslík a fosfor, karoteny a vitamíny skupiny B a C.
Hrách má prostě pozitivní vliv na naše zdraví, a to jak fyzické, tak i mentální. Řadí se k významným antioxidantům, a tak chrání naši imunitu, a navíc pomáhá proti stresu a zažívacím potížím.
Může obsahovat stopy lepku. Před použitím zkontrolujte (tak jako každou jinou luštěninu) a dobře propláchněte pod tekoucí vodou.
Kód: | 5918 |
Výrobce: | Zdraví z přírody |
Země původu: | ČR |
Složení: | hrách žlutý loupaný |
Velikost balení: | 500 g |
Skladování: | Skladujte na temném, chladném a suchém místě. |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1429/338 |
Tuky (g): | 1,8 |
Z toho kyseliny (g): | 0,1 |
Sacharidy (g): | 55 |
Z toho cukry (g): | -- |
Vláknina (g): | 13 |
Bílkoviny (g): | 20 |
Sůl (g): | 0 |
Alergeny | bez alergenu |