Fazolky ADZUKI jsou další luštěninová pecka, kterou vřele doporučujeme. Patří spolu s mungo do stejné rostlinné rodiny zvané vigna. Není třeba je máčet tak dlouho jako klasické fazole, jsou také dřív uvařené a neobsahují tolik nadýmavých látek. Jsou to malá, asi půl centimetrová semena z jednoleté rostliny vigna hranatá (Vigna angularis). Nejčastěji bývají červená, nicméně existují i v jiných barevných variantách. Této luštěnině jsou připisovány zajímavé léčivé účinky, zejména blahodárně působí na ledviny. Fazole konzumujeme buď vařené ( 30-60 min.) nebo naklíčené.
Rádi z nich připravujeme fazolkovou polévku, indický dhál nebo vege karbenátky. Recept už brzy. Už mám totiž odvážený svůj vlastní balíček a při nejbližší možné příležitosti připravím adzuki kuličky, které mne naučila špičková bežkyně a blogerka Lucie Maršánová aka Vařím k běhu.
Rádi z nich připravujeme fazolkovou polévku, indický dhál nebo vege karbenátky. Recept už brzy. Už mám totiž odvážený svůj vlastní balíček a při nejbližší možné příležitosti připravím adzuki kuličky, které mne naučila špičková bežkyně a blogerka Lucie Maršánová aka Vařím k běhu.
Kód: | 455 |
Výrobce: | distributor: EAT-fit |
Země původu: | Argentina |
Složení: | Sušená fazole adzuki |
Velikost balení: | 500 - 2000 g |
Skladování: | Skladujte na suchém místě |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1337/331 |
Tuky (g): | 0.5 |
Z toho kyseliny (g): | 0 |
Sacharidy (g): | 58.6 |
Z toho cukry (g): | 2 |
Bílkoviny (g): | 21.9 |
Sůl (g): | 0.006 |
Alergeny | bez alergenu |