Proč použít BIO Želatinu?
Bio Želatina je oblíbené přírodní zahušťovadlo, protože účinně zadržuje vodu a tvoří stabilní gelovou strukturu. V kuchyni má široké použití, ať už nasladko nebo naslano. Je vynikající pro krémy, pudingy či polevy, skvělá je jako dortové či koláčové želé a často se používá i do tlačenek nebo aspiků. Oblíbená je i jako želírovací činidlo anebo jako ztužovadlo.
Snadno připravitelná, nepění a nevytváří hrudky.
Tato živočišná želatina je vepřového původu, z pouze certifikovaných BIO chovů, kde musí mít dostatečně velký výběh, musí chodit pravidelně na denní světlo a musí být krmena dle pravidel ekologického zemědělství.
Základní složkou je kolagen, který je důležitý pro zdraví kloubů, kůže, vlasů a nehtů.
Želatina má nízký obsah kalorií a tuku a může mít pozitivní vliv na trávicí soustavu.
Připravit BIO Želatinu je jednoduché
- Na přípravu vezměte 500 ml hmoty.
- Do poloviny studené tekutiny (250 ml) vmícháme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat.
- Zbylou tekutinu (250 ml) svaříme a vmícháme do nabobtnalé želatiny a dále zpracováváme podle receptu.
- Pravidlo pro začátečníky zní: "Hlavně ji nevařte!", jinak už neztuhne, protože je citlivá na vysoké teploty. Při vaření by totiž došlo k její denaturaci, což znamená, že by se změnila její struktura a ztratila by své želírovací schopnosti.
Kód: | 12719 |
Složení: | Bio vepřová želatina jedlá v prášku |
Velikost balení: | 20 g |
Skladování: | Skladujte v suchu a temnu |
Alergeny | bez alergenu |

