Eatfitshop
želatina bez lepku BIO Amylon 20 g

želatina bez lepku BIO Amylon 20 g

Skladem (9)

35,00 Kč vč. DPH
+
Bio Želatina je přírodní zahušťovadlo, skvělé pro přípravu naslano i nasladko, ať už jako želé na dorty či koláče anebo do aspiků a tlačenek. Užívá se i pro krémy, polevy či pudingy anbeo jako želírující činidlo. Naše želatina je výborně rozpustná a perfektně držící tvar. Vyrobena z živočišného kolagenu, z pouze BIO chovů.

Proč použít BIO Želatinu?

Bio Želatina je oblíbené přírodní zahušťovadlo, protože účinně zadržuje vodu a tvoří stabilní gelovou strukturu. V kuchyni má široké použití, ať už nasladko nebo naslano. Je vynikající pro krémy, pudingy či polevy, skvělá je jako dortové či koláčové želé a často se používá i do tlačenek nebo aspiků. Oblíbená je i jako želírovací činidlo anebo jako ztužovadlo

Snadno připravitelná, nepění a nevytváří hrudky.

Tato živočišná želatina je vepřového původu, z pouze  certifikovaných BIO chovů, kde musí mít dostatečně velký výběh, musí chodit pravidelně na denní světlo a musí být krmena dle pravidel ekologického zemědělství.

Základní složkou je kolagen, který je důležitý pro zdraví kloubů, kůže, vlasů a nehtů.

Želatina má nízký obsah kalorií a tuku a může mít pozitivní vliv na trávicí soustavu.

Připravit BIO Želatinu je jednoduché

  • Na přípravu vezměte 500 ml hmoty.
  • Do poloviny studené tekutiny (250 ml) vmícháme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat.
  • Zbylou tekutinu (250 ml) svaříme a vmícháme do nabobtnalé želatiny a dále zpracováváme podle receptu.
  • Pravidlo pro začátečníky zní: "Hlavně ji nevařte!", jinak už neztuhne, protože je citlivá na vysoké teploty. Při vaření by totiž došlo k její denaturaci, což znamená, že by se změnila její struktura a ztratila by své želírovací schopnosti.
Kód: 12719
Složení: Bio vepřová želatina jedlá v prášku
Velikost balení: 20 g
Skladování: Skladujte v suchu a temnu
Alergeny bez alergenu
želatina bez lepku BIO Amylon 20 g
želatina bez lepku BIO Amylon 20 g
Broskvový želé dort8.8.2021

Broskvový želé dort

Želé dort jsem připravovala poprvé v životě. Motivovala mne k tomu bedýnka darovaných broskví, kterých bylo tolik, že jsme je nebyli schopni sníst. Nejprve jsme vyrobili broskvovo-banánové nanuky, pár sleniček marmelády s rozmarýnem (vřele doporučuji) a protože se u nás zase jednou slavily narozeniny, padla volba také na želé dort z piškotového korpusu a tvarohového krému. Je to ten nejsnadnější dort, který jsem kdy pekla a zvládne ho cukrářský začátečník.
Detail