0,00 Kč0
sušená houba shiitake Diamond 50 g DMT 5.5.2024

sušená houba shiitake Diamond 50 g DMT 5.5.2024

Vyprodáno

90,90 Kč vč. DPH
+
Houby shiitake miluju. Vždy, když je vidím na jídelníčku (většinou v nějakém exotickém bistru), objednávám jídlo s nimi.
Už jsem narazila i na čerstvé, ale to jen velmi výjimečně. Proto jsem nadšená i z těchto sušených shitake houbiček a vylepšuji si s nimi svoje kuchařská díla.


Proč jsem s shiitake tak nadšená?
Shiitake, houba, která je v Číně označována za "elixír života", je hojně využívána nejen jako potravina, ale také jako lék.
Obsahuje velké množství vitaminu B (B2, B5 a B6), manganu, fosforu, draslíku, selenu, měďi a zinku. Je velmi dobrým zdrojem vlákniny, bílkovin, hořčíku a vitaminu D.

I v Japonsku je shiitake tradiční součástí kuchyně a zvláště pak při přípravě sushi.
I když je čerstvé shiitaké také poživatelné, tak z důvodu lepší chuti se dává přednost sušenému.
Právě z důvodu zachování chutě a vůně je lepší uchovávat tyto houby v neprodyšném obalu.
V prodyšných obalech rychle ztrácejí své výrazné aroma.

Shiitake prostě pokrmům dodává charakteristickou asijskou chuť, vegetariáni ji rádi využívají jako náhražku masa.

Jak sušenou shiitake upravit?
Sušené houbičky stačí na několik hodin namočit do studené vody a potom alespoň 10 minut vařit.
Uvařenou houbičku pak už stačí jen nakrájet a přidat do jídla typu wok, budha bowl nebo miso polévky.

1 balení mi vyjde pro 1 osobu klidně i na 6krát, protože si namáčím vždy jen 4 houbičky.
Kód: 5944
Výrobce: Kreyenhop&Kluge
Země původu: +C9na
Složení: houževnatec jedlý sušený
Velikost balení: 50 g
Skladování: Skladujte na suchém místě
Energetická hodnota (kj/kcal): 1099kJ/264kcal
Tuky (g): 2,2
Z toho kyseliny (g): 0,8
Sacharidy (g): 23
Z toho cukry (g): 0,5
Vláknina (g): --
Bílkoviny (g): 18
Sůl (g): 0,03
Alergeny oxid siřičitý