Naklíčená čočka se používá k dozdobení pečiva (chléb s pomazánkou), do polévek, zeleninových nebo těstovinových salátů. Nejlepší je syrová. Tak si zachová všechny výživných látek. Před servírováním je nutné ji vždy propláchnou.
Návod k přípravě:
Doba namáčení: 8-12 hodin
Doba klíčení: 4-6 dní
Ideální teplota: cca 20 °C
Propláchnout vodou: 2-3x denně
Sklizeň při velikosti: 1-5 cm
Před konzumací propláchnete vodou. Klíčky je možné uchovat cca 1 týden v chladničce.
Kód: | 12675 |
Výrobce: | Aspen team |
Země původu: | Itálie |
Složení: | Semena čočky jedlé (Lens esculenta) z ekologického zemědělství |
Velikost balení: | 200 g |
Skladování: | Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Ukládejte mimo dosah dětí. |