Miso je pasta ze SÓJI, používaná v japonské kuchyni jako ochucovadlo.
Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas.
Narozdíl od světlého misa je chuťově výraznější a slanější.
Miso pasta je nakopnutím pro náš střevní mikrobiom a navíc skvěle chutná. Teda já si její dochucovací schopnosti nemohu vynachválit. Přidávám ji do polévek (jen tak na závěr), do arašídového dresinku nebo do luštěninových pomazánek. Pokud spěchám a jsem doma sama, připravím si z ní MISO polévku.
Recept na velmi jednoduchou MISO polévku:
Do nahřáté misky dám natrhanou řasu kombu, zaleji vařící vodou a přiklopím. Po 2 minutách přidám 1-2 lžičky miso pasty a dobře promíchám. Pak už přidám jen na kostky nakrájené tofu, na kousky nakrájenou jarní cibulku a je hotovo.
OBSAHUJE ALERGEN SÓJU.
Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas.
Narozdíl od světlého misa je chuťově výraznější a slanější.
Miso pasta je nakopnutím pro náš střevní mikrobiom a navíc skvěle chutná. Teda já si její dochucovací schopnosti nemohu vynachválit. Přidávám ji do polévek (jen tak na závěr), do arašídového dresinku nebo do luštěninových pomazánek. Pokud spěchám a jsem doma sama, připravím si z ní MISO polévku.
Recept na velmi jednoduchou MISO polévku:
Do nahřáté misky dám natrhanou řasu kombu, zaleji vařící vodou a přiklopím. Po 2 minutách přidám 1-2 lžičky miso pasty a dobře promíchám. Pak už přidám jen na kostky nakrájené tofu, na kousky nakrájenou jarní cibulku a je hotovo.
OBSAHUJE ALERGEN SÓJU.
Kód: | 4173 |
Výrobce: | Natural Jihlava |
Země původu: | Japonsko |
Složení: | hnědá rýže BIO, rýže BIO, SOJOVÉ boby BIO 43%, pitná voda, mořská sůl, koji kvas. |
Velikost balení: | 200 g |
Skladování: | Skladujte na suchém a temném místě, po otevření v lednici a spotřebujte do 7 dní |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 713/170 |
Tuky (g): | 6 |
Z toho kyseliny (g): | 0.9 |
Sacharidy (g): | 15 |
Z toho cukry (g): | 11 |
Vláknina (g): | -- |
Bílkoviny (g): | 8.3 |
Sůl (g): | 11.4 |
Alergeny | sója |