Pár kapek octa udělá spoustu parády Když jídlu „něco“ chybí, můžete se skoro vsadit, že jde o kyselost. Kyselá aktivuje naše chuťové buňky, napomáhá tvorbě slin a tedy i trávení. Prostě nám díky ní více chutná. Právě ocet dodá jídlu grády i rovnováhu. Díky octu nám jídlo připadá svěží, lehké a zároveň vyvážené. Živé octy od Živiny se hodí hlavně do studené kuchyně na dochucování čerstvých salátů, polévek, omáček, marinád na zeleninu nebo maso, dipů a majonéz. U nás v Přerově jsme do nich přidali bylinky, koření nebo třeba zázvor a nechali je vhodnou dobu odležet. Vznikly tak čtyři aromatické bylinkové octy s jedinečnou chutí daných přísad. Ocet 12 Bylin je výsledkem macerování bez tepelného zahřátí čerstvých bylin v jablečném a lihovém octu s 6% kyselostí: bazalka, bobkový list, estragon, kopr, majoránka, máta, oregano, pepř celý, petržel, rozmarýn, šalvěj, tymián. Základem je rychle fermentovaný a následně filtrovaný ocet bez pasterizace. Samotný jablečný ocet má blahodárné účinky na lidské zdraví. Jako zásaditá surovina pročišťuje organismus, podporuje střevní mikroflóru a napomáhá trávení.
Kód: | |
Výrobce: | Živina |
Země původu: | ČR |
Složení: | Ocet kvasný jablečný 6%, ocet kvasný lihový 6%, bazalka, bobkový list, estragon, kopr, majoránka, máta, oregano, pepř celý, petržel, rozmarýn, šalvěj, tymián. Občas se vyskytující lehký zákal je přirozený efekt. |
Velikost balení: | 500 ml |
Skladování: | Skladujte v temnu a suchu při teplotě do 25 °C, chraňte před přímým slunečním zářením. |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 84/19 |
Tuky (g): | <0,5 |
Z toho kyseliny (g): | <0,1 |
Sacharidy (g): | <0,5 |
Z toho cukry (g): | <0,5 |
Vláknina (g): | -- |
Bílkoviny (g): | <0,5 |
Sůl (g): | <0,01 |
Alergeny | bez alergenu |