0,00 Kč0
lako - směs k nakládání okurek a zeleniny LABETA 100 g

lako - směs k nakládání okurek a zeleniny LABETA 100 g

Skladem (12)

6,99 Kč vč. DPH
+

Žádná letní grilovačka se nemůže obejít bez nakládané zeleniny. Ať už sázíte na klasické okurky, cibulky či mladou kukuřici, alfou a omegou úspěchu je vždy správně připravený nálev, který dodává zelenině šmrnc. Jestliže hledáte tajemství dokonalého nálevu, prozradíme vám, že je ukryté v sáčku Lako. Z této přirozeně bezlepkové směsi na nakládání zeleniny jednoduše připravíte chuťově vyvážený nálev, jehož recepturu z vás bude tahat každý, kdo jej ochutná.

Žádná letní grilovačka se nemůže obejít bez nakládané zeleniny. Ať už sázíte na klasické okurky, cibulky či mladou kukuřici, alfou a omegou úspěchu je vždy správně připravený nálev, který dodává zelenině šmrnc. Jestliže hledáte tajemství dokonalého nálevu, prozradíme vám, že je ukryté v sáčku Lako. Z této přirozeně bezlepkové směsi na nakládání zeleniny jednoduše připravíte chuťově vyvážený nálev, jehož recepturu z vás bude tahat každý, kdo jej ochutná.

Skvělá nakládaná zelenina potřebuje i hořčičné semínko.

Návod na přípravu

obsah sáčku smícháme s 1,75 l vody, 500 ml octa (8 %) a 120 g cukru (můžeme nahradit umělým sladidlem cca 40 tablet). Připravenou směs za stálého míchání vaříme 5 minut. Čisté okurky rovnáme do zavařovací sklenice. Můžeme přidat na kolečka nakrájenou mrkev, křen, cibuli, případně kousky kopru. Obsah sklenice zalijeme připraveným nálevem, uzavřeme a sterilujeme při 80 °C 20 – 25 minut. Sklenice po sterilaci otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a skladujeme v tmavém a suchém místě. Stejným způsobem nakládáme i ostatní zeleninu např. houby, cibulky, květák, červenou řepu, zelí, kukuřičné klásky.

 

Kód: 4183
Ean: 8.59401E+12
Výrobce: Labeta
Země původu: ČR
Složení: jedlá sůl 93 %, hořčičné semínko celé, koriandr celý, pepř černý drcený, nové koření mleté, hřebíček mletý
Skladování: Skladujte na suchém místě
Energetická hodnota (kj/kcal): 111/29
Tuky (g): 1.8
Z toho kyseliny (g): 0.1
Sacharidy (g): 2.1
Z toho cukry (g): 0.3
Vláknina (g): --
Bílkoviny (g): 1.3
Sůl (g): 91.5
Alergeny hořčice