0,00 Kč0
lako - směs k nakládání okurek a zeleniny LABETA 100 g

lako - směs k nakládání okurek a zeleniny LABETA 100 g

Skladem (4)

6,90 Kč vč. DPH
+

Žádná Éčka, jen sůl a výtečné koření. Taková je směs LAKO od českého výrobce Labeta. Skvělá pro nakládání okurek, beranních rohů nebo cibulky. 

Žádná letní grilovačka se nemůže obejít bez nakládané zeleniny. Ať už sázíte na klasické okurky, cibulky či mladou kukuřici, alfou a omegou úspěchu je vždy správně připravený nálev, který dodává zelenině šmrnc. Jestliže hledáte tajemství dokonalého nálevu, prozradíme vám, že je ukryté v sáčku Lako. Z této přirozeně bezlepkové směsi na nakládání zeleniny jednoduše připravíte chuťově vyvážený nálev, jehož recepturu z vás bude tahat každý, kdo jej ochutná.

Skvělá nakládaná zelenina potřebuje i hořčičné semínko.

Návod na přípravu

obsah sáčku smícháme s 1,75 l vody, 500 ml octa (8 %) a 120 g cukru (můžeme nahradit umělým sladidlem cca 40 tablet). Připravenou směs za stálého míchání vaříme 5 minut. Čisté okurky rovnáme do zavařovací sklenice. Můžeme přidat na kolečka nakrájenou mrkev, křen, cibuli, případně kousky kopru. Obsah sklenice zalijeme připraveným nálevem, uzavřeme a sterilujeme při 80 °C 20 – 25 minut. Sklenice po sterilaci otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a skladujeme v tmavém a suchém místě. Stejným způsobem nakládáme i ostatní zeleninu např. houby, cibulky, květák, červenou řepu, zelí, kukuřičné klásky.

!!! INFORMACE PRO CELIAKY A ALERGIKY !!!

Směs může obsahovat stopová množství lepku, protože je vyrobena v provozu, kde se pracuje i s pšeničnou moukou a případnou kontaminaci nelze přes všechna opatření 100% vyloučit.
Pokud držíte dietu v rámci, které si hlídáte i stopová množství lepku, zvažte, zda tuto směs pro zavařování použít. 

Kód: 4183
Ean: 8.59401E+12
Výrobce: Labeta
Země původu: ČR
Složení: jedlá sůl 93 %, hořčičné semínko celé, koriandr celý, pepř černý drcený, nové koření mleté, hřebíček mletý
Skladování: Skladujte na suchém místě
Energetická hodnota (kj/kcal): 111/29
Tuky (g): 1.8
Z toho kyseliny (g): 0.1
Sacharidy (g): 2.1
Z toho cukry (g): 0.3
Vláknina (g): --
Bílkoviny (g): 1.3
Sůl (g): 91.5
Alergeny hořčice