Žádná letní grilovačka se nemůže obejít bez nakládané zeleniny. Ať už sázíte na klasické okurky, cibulky či mladou kukuřici, alfou a omegou úspěchu je vždy správně připravený nálev, který dodává zelenině šmrnc. Jestliže hledáte tajemství dokonalého nálevu, prozradíme vám, že je ukryté v sáčku Lako. Z této přirozeně bezlepkové směsi na nakládání zeleniny jednoduše připravíte chuťově vyvážený nálev, jehož recepturu z vás bude tahat každý, kdo jej ochutná.
Žádná letní grilovačka se nemůže obejít bez nakládané zeleniny. Ať už sázíte na klasické okurky, cibulky či mladou kukuřici, alfou a omegou úspěchu je vždy správně připravený nálev, který dodává zelenině šmrnc. Jestliže hledáte tajemství dokonalého nálevu, prozradíme vám, že je ukryté v sáčku Lako. Z této přirozeně bezlepkové směsi na nakládání zeleniny jednoduše připravíte chuťově vyvážený nálev, jehož recepturu z vás bude tahat každý, kdo jej ochutná.
Skvělá nakládaná zelenina potřebuje i hořčičné semínko.
Návod na přípravu
obsah sáčku smícháme s 1,75 l vody, 500 ml octa (8 %) a 120 g cukru (můžeme nahradit umělým sladidlem cca 40 tablet). Připravenou směs za stálého míchání vaříme 5 minut. Čisté okurky rovnáme do zavařovací sklenice. Můžeme přidat na kolečka nakrájenou mrkev, křen, cibuli, případně kousky kopru. Obsah sklenice zalijeme připraveným nálevem, uzavřeme a sterilujeme při 80 °C 20 – 25 minut. Sklenice po sterilaci otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a skladujeme v tmavém a suchém místě. Stejným způsobem nakládáme i ostatní zeleninu např. houby, cibulky, květák, červenou řepu, zelí, kukuřičné klásky.
Kód: | 4183 |
Ean: | 8.59401E+12 |
Výrobce: | Labeta |
Země původu: | ČR |
Složení: | jedlá sůl 93 %, hořčičné semínko celé, koriandr celý, pepř černý drcený, nové koření mleté, hřebíček mletý |
Skladování: | Skladujte na suchém místě |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 111/29 |
Tuky (g): | 1.8 |
Z toho kyseliny (g): | 0.1 |
Sacharidy (g): | 2.1 |
Z toho cukry (g): | 0.3 |
Vláknina (g): | -- |
Bílkoviny (g): | 1.3 |
Sůl (g): | 91.5 |
Alergeny | hořčice |