Fazole jsou skvělým zdrojem bílkovin a vlákniny. Někoho může při jejich konzumaci nadýmání. Této nepřijemnosti se však dá předcházet a to zejména dlouhým (klidně až 12 hodinovým) namáčením, způsobem vaření (přidejte větvičku tymianu, saturejky nebo alespoň bobkový list) a postupným zvykáním si na luštěniny po menších dávkách. Fazole vaříme dle potřeby až 90 minut, solíme až po uvaření.
Konkrétně bílá fazole se v české kuchyni zabydlela už před léty. Pěstovala a v kuchyni ji používala i moje babička. Nejvíc ji sluší sladkokyselá úprava, ale je vynikající také v rajčatových pokrmech.
Konkrétně bílá fazole se v české kuchyni zabydlela už před léty. Pěstovala a v kuchyni ji používala i moje babička. Nejvíc ji sluší sladkokyselá úprava, ale je vynikající také v rajčatových pokrmech.
Kód: | 4737 |
Výrobce: | Zdraví z přírody |
Složení: | sušená fazole 100% |
Velikost balení: | 1000 g |
Skladování: | Skladujte na suchém a temném místě |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1137/272 |
Tuky (g): | 1.34 |
Z toho kyseliny (g): | 0.28 |
Sacharidy (g): | 41.64 |
Z toho cukry (g): | 2.9 |
Vláknina (g): | 19.7 |
Bílkoviny (g): | 22.23 |
Sůl (g): | 0.013 |
Alergeny | bez alergenu |