Inkové nazývají quinou matkou obilí (i když se ve skutečnosti nejedná o obilninu, ale o semena druhu merlíku). Quinoa obsahuje vysoké množství bílkovin se vzácně vyváženým podílem aminokyselin a je přirozeně bezlepková. Používáme ji jako přílohu místo rýže či brambor, jako základ sytých salátů a zavářku do polévek a k přípravě sladkých kaší a nákypů. PŘÍPRAVA: Quinou propláchneme studenou vodou a vaříme podobně jako rýži. Necelé 2 hrnky vody a 1 hrnek quinoi přivedeme k varu a vaříme 15 – 20 min „na skus“ podobně jako těstoviny al dente.
| Kód: | 4192 |
| Výrobce: | bionebio |
| Země původu: | Španělsko |
| Složení: | Quinoa červená |
| Velikost balení: | 250 g |
| Skladování: | Skladujte v suchu, chraňte před teplem. |
| Energetická hodnota (kj/kcal): | 1506/357 |
| Tuky (g): | 5 |
| Z toho kyseliny (g): | 0.6 |
| Sacharidy (g): | 61 |
| Z toho cukry (g): | 2.1 |
| Vláknina (g): | -- |
| Bílkoviny (g): | 14 |
| Sůl (g): | 0.01 |
| Alergeny | bez alergenu |
