Naše babičky ho znaly jako přepuštěné máslo a bylo běžné máslo přepuštěním "konzervovat" a chránit před žluknutím. Ajurvéda přepuštěné máslo nazývá GHÍ a nebo také elixírem života. Přepuštěné máslo můžeme použít všude tam, kde bychom použili tuk, tj. jako základ pod cibuli, maso nebo zeleninu, pro smažení lívanců, na kaši nebo i při pečení. Ghí díky tepelnému zpracování neobsahuje mléčné bílkoviny a řada lidí s intolerancí laktózy ho toleruje. Působí protizánětlivě a pomáhá udržet správnou hladinu inzulinu. Pomáhá také správnému trávení a má řadu dalších funkcí, které prospívají lidskému organismu. Vřele doporučuji, Vaše vaření dostane nový chuťový rozměr a tělo podporu.
Kód: | 328 |
Výrobce: | Natural Jihlava |
Země původu: | ČR |
Složení: | 99,3% mléčný tuk, max. 0,5% voda |
Velikost balení: | 400 g |
Skladování: | Na suchém a temném místě při teplotě do 20°C |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 3677/894 |
Tuky (g): | 99.3 |
Z toho kyseliny (g): | 59.58 |
Sacharidy (g): | 0.1 |
Z toho cukry (g): | 0.1 |
Vláknina (g): | -- |
Bílkoviny (g): | 0.1 |
Sůl (g): | 0 |
Alergeny | mléko |