Naše babičky ho znaly jako přepuštěné máslo a bylo běžné máslo přepuštěním "konzervovat" a chránit před žluknutím. Ajurvéda přepuštěné máslo nazývá GHÍ a nebo také elixírem života. Přepuštěné máslo můžeme použít všude tam, kde bychom použili tuk, tj. jako základ pod cibuli, maso nebo zeleninu, pro smažení lívanců, na kaši nebo i při pečení. Ghí díky tepelnému zpracování neobsahuje mléčné bílkoviny a řada lidí s intolerancí laktózy ho toleruje. Působí protizánětlivě a pomáhá udržet správnou hladinu inzulinu. Pomáhá také správnému trávení a má řadu dalších funkcí, které prospívají lidskému organismu. Vřele doporučuji, Vaše vaření dostane nový chuťový rozměr a tělo podporu.
| Kód: | 328 | 
| Výrobce: | Natural Jihlava | 
| Země původu: | ČR | 
| Složení: | 99,3% mléčný tuk, max. 0,5% voda | 
| Velikost balení: | 400 g | 
| Skladování: | Na suchém a temném místě při teplotě do 20°C | 
| Energetická hodnota (kj/kcal): | 3677/894 | 
| Tuky (g): | 99.3 | 
| Z toho kyseliny (g): | 59.58 | 
| Sacharidy (g): | 0.1 | 
| Z toho cukry (g): | 0.1 | 
| Vláknina (g): | -- | 
| Bílkoviny (g): | 0.1 | 
| Sůl (g): | 0 | 
| Alergeny | mléko |