Kokosový cukr je vyroben z nektaru kokosových květů. Je další alternativou rafinovaného, případně třtinového cukru, snadno se rozpouští a hodí se ke slazení nápojů i jídel. Kokosový cukr obsahuje inulin. Jedná se o vlákninu, která může zpomalovat absorpci glukózy a tím by se dalo vysvětlit tvrzení, že kokosový cukr má nižší glykemický index než cukr (okolo 35). Obsahuje poměrně velké spektrum živin. Nejvíce zastoupeno by v něm mělo být železo, zinek, vápník a draslík, dále pak polyfenoly a mastné kyseliny s krátkým řetězcem.
Kód: | 5284 |
Výrobce: | Milota |
Složení: | 100% kokosový cukr |
Velikost balení: | 350 g |
Skladování: | Skladujte na suchém a temném místě |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1379/326 |
Tuky (g): | 0 |
Z toho kyseliny (g): | 0 |
Sacharidy (g): | 86.2 |
Z toho cukry (g): | 86.2 |
Vláknina (g): | -- |
Bílkoviny (g): | 0.65 |
Sůl (g): | 0 |
Alergeny | bez alergenu |
![Ovocný koláč podle švédské babičky Ovocný koláč podle švédské babičky](https://adata.azami.cz/124438/www/www.eatfitshop.cz/articles/preview/13_prev_30707948_584273801944836_6652960648525250560_n-1585668405.jpg)
Ovocný koláč podle švédské babičky
Léto mám spojené s ovocnou bublaninou, která se u nás pekla snad každou neděli. Dávali jsme do ní šlehačku, díky které byla neuvěřitelně křehká a rozplývala se na jazyku. Smetanu ke šlehání už v lednici nemívám, proto mi udělal obrovskou radost recept, který jsem našla na blogu Děvče u plotny. Její rebarborový koláč podle švédské babičky se skládá z pouhých 5 základních surovin a funguje perfektně i bez šlehačky a kypřícího prášku. Navíc je to recept ověřený generacemi.
Detail