Blog
Linecký koláč s tvarohem a rebarborou
13.4.2023
LINECKÝ KOLÁČ S TVAROHEM A REBARBOROU
Jednoduchý a přitom tak efektní. Trik je v surovinách a trošce práce s vyskládáním rebarbory do geometrického obrazce. Stojí to však za to. Odměnou vám bude vyvážená chuť a vizuální dojem jako ze žurnálu.
Suroviny:
směs EF linecká
1 vejce
máslo
500 g tvarohu
3-4 řapíky rebarbory
med
Postup:
1) Linecké těsto uděláme přesně podle receptu (varianta koláč) na přebalu EAT fit Linecké a necháme ho odpočinout v lednici.
2) Celé těsto vytvarujeme do formy s vyššími okraji a predpečeme na 180 stupňů cca na 10 min.
3) 500 g tvarohu osladíme cca 2 lžícemi medu a přidáme 1 vanilkový cukr nebo vanilku, rozmícháme a rozetřeme na predpečený korpus.
4) Nahoru naskládáme oloupanou rebarboru nakrájenou na kosodelníky tak, aby nám vznikl obrazec.
5) Potřeme troškou medu a dopečeme na 180 stupňů cca 15-20 min.
6) Po upečení ještě horký dort potřeme ještě jednou troškou medu a necháme vychladnout.
Recept a foto: Pavel Pavel
Jednoduchý a přitom tak efektní. Trik je v surovinách a trošce práce s vyskládáním rebarbory do geometrického obrazce. Stojí to však za to. Odměnou vám bude vyvážená chuť a vizuální dojem jako ze žurnálu.
Suroviny:
směs EF linecká
1 vejce
máslo
500 g tvarohu
3-4 řapíky rebarbory
med
Postup:
1) Linecké těsto uděláme přesně podle receptu (varianta koláč) na přebalu EAT fit Linecké a necháme ho odpočinout v lednici.
2) Celé těsto vytvarujeme do formy s vyššími okraji a predpečeme na 180 stupňů cca na 10 min.
3) 500 g tvarohu osladíme cca 2 lžícemi medu a přidáme 1 vanilkový cukr nebo vanilku, rozmícháme a rozetřeme na predpečený korpus.
4) Nahoru naskládáme oloupanou rebarboru nakrájenou na kosodelníky tak, aby nám vznikl obrazec.
5) Potřeme troškou medu a dopečeme na 180 stupňů cca 15-20 min.
6) Po upečení ještě horký dort potřeme ještě jednou troškou medu a necháme vychladnout.
Recept a foto: Pavel Pavel