Blog
Jablečná BÁBOVKA super jednoduchá
15.3.2021
velmi snadné, příprava do 15 min, hotovo do 60 min
SUROVINY:
1/2 hrnku (100-125 g) cukru
4 vejce
1/2 hrnku oleje
1 hrnek jablečného pyré (nebo 2 jablíčka, očištěná, jádřince zbavená, rozmixovaná)
1 hrnek (asi 250 g) EAT-fit Universal
1/2 prášku do pečiva
+ váha nebo hrníček na odměřování
+ mísa, metlička a stěrka na těsto
+ máslo/tuk nebo olej ve spreji na vymazání formy
+ další mouka, strouhanka nebo kokos na vysypání formy
+ forma (plechová na chléb), bábovková nebo na muffiny
+ pečící trouba
+ mixér na přípravu jablečného pyré
POSTUP:
1) Zapneme troubu na 150°C.
2) Vymažeme (máslo nebo olej ve spreji) formu (na chléb, bábovku nebo muffiny) a vysypeme ji moukou (např. rýžovou polohrubou), strouhankou nebo kokosem.
3) V míse vyšleháme celá vejce s cukrem (robotem, ručním šlehačem nebo metličkou).
4) Přidáme olej a jablečné pyré (koupené nebo rozmixovaná slupky a jadřince zbavená jablka) a dobře promícháme.
5) Přidáme moukou a kypřidlo a opět dobře promícháme.
6) Těsto řídké konzistence vlijeme do připravené (tukem vymazané a vysypané) formy.
7) Pečeme v troubě vyhřáté na 150°C (horký vzduch) nebo 160°C (horní a spodní ohřev) asi 40-50 min (záleží na typu formy), propečenost kontrolujeme špejlí.
DALŠÍ TIPY:
Jablíčka můžete nahradit i měkkou hruškou. Místo cukru můžete použít libovolné sladidlo. Pokud se rozhodnete pro sirup (datlový, čekankový nebo jiný), doporučuji otočit postup přípravy těsta. Jako první smíchejte suché ingredience a vejce, olej a sirup přidávejte postupně, vždy po dobrém zamíchání.
SUROVINY:
1/2 hrnku (100-125 g) cukru
4 vejce
1/2 hrnku oleje
1 hrnek jablečného pyré (nebo 2 jablíčka, očištěná, jádřince zbavená, rozmixovaná)
1 hrnek (asi 250 g) EAT-fit Universal
1/2 prášku do pečiva
+ váha nebo hrníček na odměřování
+ mísa, metlička a stěrka na těsto
+ máslo/tuk nebo olej ve spreji na vymazání formy
+ další mouka, strouhanka nebo kokos na vysypání formy
+ forma (plechová na chléb), bábovková nebo na muffiny
+ pečící trouba
+ mixér na přípravu jablečného pyré
POSTUP:
1) Zapneme troubu na 150°C.
2) Vymažeme (máslo nebo olej ve spreji) formu (na chléb, bábovku nebo muffiny) a vysypeme ji moukou (např. rýžovou polohrubou), strouhankou nebo kokosem.
3) V míse vyšleháme celá vejce s cukrem (robotem, ručním šlehačem nebo metličkou).
4) Přidáme olej a jablečné pyré (koupené nebo rozmixovaná slupky a jadřince zbavená jablka) a dobře promícháme.
5) Přidáme moukou a kypřidlo a opět dobře promícháme.
6) Těsto řídké konzistence vlijeme do připravené (tukem vymazané a vysypané) formy.
7) Pečeme v troubě vyhřáté na 150°C (horký vzduch) nebo 160°C (horní a spodní ohřev) asi 40-50 min (záleží na typu formy), propečenost kontrolujeme špejlí.
DALŠÍ TIPY:
Jablíčka můžete nahradit i měkkou hruškou. Místo cukru můžete použít libovolné sladidlo. Pokud se rozhodnete pro sirup (datlový, čekankový nebo jiný), doporučuji otočit postup přípravy těsta. Jako první smíchejte suché ingredience a vejce, olej a sirup přidávejte postupně, vždy po dobrém zamíchání.