Bezlepkové krekry s cvrččí moukou? Co to je? Pro mne láska na první křupnutí. Neříkám, že je jíme každý den. Pár balíčků však už u nás padlo a tak jsme se rozhodli je pořídit i do EAT-fit špajzu. Baštíme je spolu se sýrem na svačinu, křupeme k salátům nebo je bereme sebou na výlety místo pečiva. Doma máme i cvrččí mouku, kterou přídáváme čas od času do chleba nebo zeleninových karbenátků. Kdybyste o mouku měli zájem, stačí říct a naskladníme i ji.
V čem jsou cvrččí krekry výjimečné?
? obsahují vysoký obsah bílkovin i vlákniny
? mají čisté složení, jsou bez umělých látek, konzervantů, přidaných cukrů, lepku i laktózy
? nejsou smažené, ale pouze sušené horkým vzduchem pro zachování chuti koření a vůně bylinek
? jsou sušené při teplotě do 46°C
? 92% surovin v BIO kvalitě
V eatfitshopu najdete hned 3 varianty cvrččích krekrů:
? bylinkové Oregáno a tymián
? italské Rajčata a bazalka
? olivové s Černými olivami
SANS krekry obsahují cvrččí protein, který je stejně kvalitní jako protein z hovězího nebo rybího masa a navíc je plný vitamínů B12, železa nebo vápníku. Na jeho výrobu je oproti hovězímu potřeba 12x méně krmiva, 100x méně skleníkových plynů nebo 2000x méně vody. Nepřekonatelná výživa udržitelným způsobem. Vyzkoušejte jídlo budoucnosti!
Upozornění: Konzumace cvrčků může lidem alergickým na měkkýše, korýše či roztoče vyvolat alergickou reakci. Krekry mohou obsahovat stopy hor?c?ice, sezamu, celeru a sóji.
Kód: | 492 |
Výrobce: | SENS Food |
Země původu: | ČR |
Složení: | semena slunečnicová, lněné semínko zlaté, mrkev, pasterizovaný rajčatový protlak 10% (rajčata 93%, sůl 7%), CVRČČÍ MOUKA (Acheta Domesticus) 8 %, cibule, bazalka sušená 1 %, směs koření 0,7 % |
Velikost balení: | 50 g |
Skladování: | Po otevření sáčku zkonzumujte do 10 dnů a skladujte na suchém místě do 25°C |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 2109/504 |
Tuky (g): | 36 |
Z toho kyseliny (g): | 4.6 |
Sacharidy (g): | 20 |
Z toho cukry (g): | 5.6 |
Vláknina (g): | 10 |
Bílkoviny (g): | 21 |
Sůl (g): | 3 |
Alergeny | korýši |