Tapiokový neboli maniokový škrob (někdy označován jako mouka) je přirozeně bezlepkový a má neutrální chuť. Má vynikající pekařské vlastnosti. Tapioka má široké využití, lze ji přidat do bezlepkové mouky a zlepšit konzistenci hotových jídel. Je vhodný na zahušťování polévek a omáček, na sladké i slané pečení.
Tapiokový škrob je výborná náhrada za klasickou pšeničnou mouku. A má opravdu široké spektrum využití. Obsahuje spoustu sacharidů, bílkoviny a hlavně neobsahuje lepek ani jiné alergeny. Tapiokový škrob je tak ideální pro celiaky, vegany či při paleo stravě.
Tapiokový škrob je výborná náhrada za klasickou pšeničnou mouku. A má opravdu široké spektrum využití. Obsahuje spoustu sacharidů, bílkoviny a hlavně neobsahuje lepek ani jiné alergeny. Tapiokový škrob je tak ideální pro celiaky, vegany či při paleo stravě.
| Kód: | 4215 | 
| Výrobce: | Natural Jihlava | 
| Země původu: | ČR | 
| Složení: | nativní tapiokový škrob | 
| Velikost balení: | 400 g | 
| Skladování: | Skladujte na suchém a tmavém místě | 
| Energetická hodnota (kj/kcal): | 1455/348 | 
| Tuky (g): | 0 | 
| Z toho kyseliny (g): | 0 | 
| Sacharidy (g): | 87.1 | 
| Z toho cukry (g): | 0 | 
| Vláknina (g): | 0 | 
| Bílkoviny (g): | 0 | 
| Sůl (g): | 0.2 | 
| Alergeny | bez alergenu | 
