0,00 Kč0
piškoty SAVOIARDI  Schar 200 g

piškoty SAVOIARDI Schar 200 g

Skladem (5)

114,00 Kč vč. DPH
+
Znáte oblíbený italský dezert Tiramisu? Při jeho přípravě budete potřebovat piškotové jazýčky. Bez nich to prostě není ono. Tyto jsou navíc bez lepku. 

Suroviny:

  • 250 g mascarpone
  • 3 vejce
  • 80 g cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200 ml silného espresso kávy
  • 100 ml amaretta (mandlového likéru)
  • 200 g piškotových jazýčků (savoiardi)
  • Kakao na posypání

Postup:

  1. Oddělte bílky a žloutky. Vejce rozdělte do dvou misek.
  2. Vejce se žloutky smíchejte s cukrem a vanilkovým extraktem. Vzniklou směs vyšlehejte do pěny.
  3. Do druhé misky si připravte mascarpone. Přidejte ho k vyšlehaným žloutkům a dobře promíchejte, dokud nedostanete hladkou a krémovou směs.
  4. Vaječnou směs postupně vmíchejte do mascarpone, dokud není vše dobře propojeno.
  5. Espresso a amaretto promíchejte dohromady v mělkém talíři.
  6. Piškotové jazýčky namáčejte jednotlivě do kávové směsi a pokládejte do větší mísy obdélníkového tvaru dokud nepokryjete celý povrch.
  7. Na vrstvu piškotů naneste polovinu mascarpone krému.
  8. Opakujte postup s další vrstvou namočených piškotů a zbytek mascarpone krému.
  9. Posypte vrchní vrstvu kakao.
  10. Nechte tiramisu alespoň dvě hodiny odpočinout v lednici, nejlépe přes noc.
  11. Před podáváním posypte vršek tiramisu dalším kakaem.
  12. Nakrájejte na porce a podávejte.

 

Kód: 5991
Výrobce: Schär
Země původu: Itálie
Složení: čerstvé VEJCE 38%, kukuřičný škrob, cukr, rýžová mouka, zahušťovadlo: guma guar, přírodní aroma
Velikost balení: 200g
Skladování: skladujte na tmavém a suchém místě
Energetická hodnota (kj/kcal): 1604/380
Tuky (g): 7
Z toho kyseliny (g): 2.2
Sacharidy (g): 70
Z toho cukry (g): 32
Vláknina (g): 1.1
Bílkoviny (g): 8.6
Sůl (g): 0.2
Alergeny vejce