Mix it sypká směs bez lepku univerzální i na pečení chleba. Její devízou je fakt, že neobsahuje kukuřičnou mouku. Při intoleranci kukuřice možné řešení pro vaše bezlepkové pečení
Příprava bílého chleba:
250g mouky „Mix it!“, 1 polévková lžíce slunečnicového oleje; 200 ml vlažné vody; 4g sušeného pekařského droždí; 1 čajové lžičky soli.
Mouku, pekařské droždí a jedlou sůl dobře promíchejte. Pomalu přidávejte pitnou vodu a olej a dobře promíchejte vařečkou. Následně chléb vložte do vymazané a vysypané formy na pečeni. Nechte těsto přikryté vlhkou utěrkou přibližně 20 minut vykynout. Poté pečte asi 50 minut při teplotě 200°C. Před krájením nechte chléb vychladnout. TIP: Pro hladké rozetřeni těsta navlhčete lžicí!.
Příprava bílého chleba:
250g mouky „Mix it!“, 1 polévková lžíce slunečnicového oleje; 200 ml vlažné vody; 4g sušeného pekařského droždí; 1 čajové lžičky soli.
Mouku, pekařské droždí a jedlou sůl dobře promíchejte. Pomalu přidávejte pitnou vodu a olej a dobře promíchejte vařečkou. Následně chléb vložte do vymazané a vysypané formy na pečeni. Nechte těsto přikryté vlhkou utěrkou přibližně 20 minut vykynout. Poté pečte asi 50 minut při teplotě 200°C. Před krájením nechte chléb vychladnout. TIP: Pro hladké rozetřeni těsta navlhčete lžicí!.
Kód: | |
Výrobce: | Schar |
Země původu: | Rakousko |
Složení: | rýžová mouka, bramborový škrob, cukr, zahušťovadlo: Hydroxypropylmetylcelulóza, mouka ze svatojánského chleba, jedlá sůl, emulgátor: Mono a- diglyceridy mastných kyselin (z jedlých tuků). Může obsahovat stopy sóji. BEZ LAKTÓZY. |
Velikost balení: | 100 g |
Skladování: | Uchovejte v suchu a chraňte před teplem. |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1521/380,25 |
Tuky (g): | 1.1 |
Z toho kyseliny (g): | 0.9 |
Sacharidy (g): | 82 |
Z toho cukry (g): | 3.5 |
Vláknina (g): | 3.1 |
Bílkoviny (g): | 3.6 |
Sůl (g): | 1 |
Alergeny | bez alergenu |