Manioková mouka neboli mouka z cassavy se získává z kořene rostliny manioku, který je také známý pod stejnou cassava, yuca nebo tapioka. Pěstuje se již po dlouhé tisíciletí a to zejména v tropických oblastech. Svou oblíbenost si exotická mouka získala mimo jiné pro své atraktivní látkové složení.
Poznámka: Mouka z kořene manioku je pro nás v Česku poměrně novinkou. V eatfitshopu najdete hned 3 druhy - maniokovou mouku, tapiokovou mouku a tapiokový škrob. Rozdíl mezi nimi je ve zpracování. Tapiokový škrob se extrahuje z kořene manioku procesem propírání a drcení. Drť se následně vyždímá do škrobových tekutin, které po vypaření vody získáme jemný škrob. Naopak mouka se vyrábí zpracováním celého kořene, který se jednoduše oloupe, nasuší a namele do jemné konzistence. Tapioková a manioková mouka v sobě zachová větší množství vlákniny. Tapioková mouka z Indonésie je podobně jako tapiokový škrob sněhobílé barvy. Manioková mouka z Brazílie má barvu jemně béžovou a je hrubší než mouka tapioková.
| Kód: | 12692 |
| Výrobce: | Grizly |
| Země původu: | Brazílie |
| Složení: | Mouka z kořene manioku jedlého* 100 % |
| Velikost balení: | 1000 g |
| Skladování: | Skladujte na temném, chladném a suchém místě. |
| Energetická hodnota (kj/kcal): | 1 461 kJ / 349 kcal |
| Tuky (g): | 0,4 g |
| Z toho kyseliny (g): | 0,2 g |
| Sacharidy (g): | 88 |
| Z toho cukry (g): | 1 |
| Vláknina (g): | 6 |
| Bílkoviny (g): | 2 |
| Sůl (g): | 0,003 g |
| Alergeny | bez alergenu |
