Kakaové máslo natural ve zlomcích. Lisováním rozdrcených nepražených kakaových bobů, resp. kakaové hmoty, vzniká kakaové máslo. Kakaové máslo se používá na zjemnění chuti čokolády při její výrobě, ale také na pečení, vaření a smažení (sladkých a slaných pokrmů). Kakaové máslo se používá i v kosmetice na velmi suchou pleť a různá kožní onemocnění. Výhodou kakaového másla je jeho odolnost vůči vysokým teplotám (cca 200°C). Má výraznou čokoládovou vůni. POZN.: Při výrobě kakaových produktů (hmota, máslo, prášek) nedochází při jejich zpracování k teplotě vyšší než 42 °C.
Kód: | 6067 |
Výrobce: | Natural Jihlava |
Země původu: | Kolumbie |
Složení: | kakaové máslo |
Velikost balení: | 200 g |
Skladování: | Skladujte na suchém a temném místě při teplotách do 23°C |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 3758/898 |
Tuky (g): | 99,6 |
Z toho kyseliny (g): | 60,7 |
Sacharidy (g): | 0,1 |
Z toho cukry (g): | 0 |
Vláknina (g): | -- |
Bílkoviny (g): | 0,1 |
Sůl (g): | 0 |
Alergeny | bez alergenu |