3 kg EKO BALENÍ do papírového pytle - ekologické (méně obalu) i ekonomické (lepší cena) řešení
Bezlepková směs vyvinutá speciálně pro kváskování obsahuje vyvážený poměr přirozeně bezlepkových mouk pro založení a udržování kvásku na chléb, slané i sladké pečivo či lívance.
Pro založení kvásku Vám bude stačit čistá zavařovací sklenice, směs EAT-fit KVÁSKOVÁ, voda, fólie a gumička na zakrytí. Začněte 1 lžící směsi a 2 lžícemi vody a dobře promíchejte, přikryjte párátkem propíchanou fólií. Kvásek dokrmujte 2-3 za den (vždy, když vyroste a klesne), lžičkou mouky a vody. Po 3 až 5 dnech můžete kvásek použít pro první pečení. Nezapomeňte si z něj lžíci odložit pro další kváskování.
Recept na EAT-fit kváskový chléb AKTUALIZACE 16.2.2022:1 lžičku aktivního kvásku (cca 50 g) rozmícháme ve 150 ml vody, přidáme cca 125-150 g směsi EAT-fit KVÁSKOVÁ, cílem je konzistence husté kaše, přikryjeme propíchanou fólií a necháme kynout. Po vzejití rozkvasu (cca 6 hod) odebereme lžičku kvásku (cca 50 g) a uschováme v lednici pro další použití (můžeme dokrmit lžičkou vody a lžičkou mouky). 2 lžíce (20 g) jemně mletého psyllia rozmícháme ve 350 ml vody a přidáme do cca 300 g rozkvasu, promícháme, doplníme o 250-300 g směsi EAT-fit KVÁSKOVÁ, 2 lžičky soli, koření dle chuti (event. také 2 lžíce oleje nebo sádla, bramborové pyré nebo semínkovou záparu) a ručně nebo robotem vypracujeme pevné těsto. Dle potřeby přidáváme vlažnou vodu nebo další mouku. Necháme kynout 1-2 hodiny, přeložíme na pomoučeném vále a stočíme do vysypané/utěrkou vyložené ošatky, necháme kynout min 2-3 hod. Vykynutý bochník vyklopíme na rozpálený plech, nařízneme a pečeme 15 minut v troubě rozpálené min na 230 °C se záparou a dalších 45 minut na 200 °C.
Bezlepková směs vyvinutá speciálně pro kváskování obsahuje vyvážený poměr přirozeně bezlepkových mouk pro založení a udržování kvásku na chléb, slané i sladké pečivo či lívance.
Pro založení kvásku Vám bude stačit čistá zavařovací sklenice, směs EAT-fit KVÁSKOVÁ, voda, fólie a gumička na zakrytí. Začněte 1 lžící směsi a 2 lžícemi vody a dobře promíchejte, přikryjte párátkem propíchanou fólií. Kvásek dokrmujte 2-3 za den (vždy, když vyroste a klesne), lžičkou mouky a vody. Po 3 až 5 dnech můžete kvásek použít pro první pečení. Nezapomeňte si z něj lžíci odložit pro další kváskování.
Recept na EAT-fit kváskový chléb AKTUALIZACE 16.2.2022:1 lžičku aktivního kvásku (cca 50 g) rozmícháme ve 150 ml vody, přidáme cca 125-150 g směsi EAT-fit KVÁSKOVÁ, cílem je konzistence husté kaše, přikryjeme propíchanou fólií a necháme kynout. Po vzejití rozkvasu (cca 6 hod) odebereme lžičku kvásku (cca 50 g) a uschováme v lednici pro další použití (můžeme dokrmit lžičkou vody a lžičkou mouky). 2 lžíce (20 g) jemně mletého psyllia rozmícháme ve 350 ml vody a přidáme do cca 300 g rozkvasu, promícháme, doplníme o 250-300 g směsi EAT-fit KVÁSKOVÁ, 2 lžičky soli, koření dle chuti (event. také 2 lžíce oleje nebo sádla, bramborové pyré nebo semínkovou záparu) a ručně nebo robotem vypracujeme pevné těsto. Dle potřeby přidáváme vlažnou vodu nebo další mouku. Necháme kynout 1-2 hodiny, přeložíme na pomoučeném vále a stočíme do vysypané/utěrkou vyložené ošatky, necháme kynout min 2-3 hod. Vykynutý bochník vyklopíme na rozpálený plech, nařízneme a pečeme 15 minut v troubě rozpálené min na 230 °C se záparou a dalších 45 minut na 200 °C.
Kód: | 132 |
Výrobce: | EAT-fit |
Země původu: | ČR |
Složení: | rýžová mouka, kukuřičná mouka, pohanková mouka, čiroková mouka |
Velikost balení: | 3000 g |
Skladování: | v suchu a temnu, při teplotě 15 až 25 °C |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1447/346 |
Tuky (g): | 2.1 |
Z toho kyseliny (g): | 0.3 |
Sacharidy (g): | 70 |
Z toho cukry (g): | 0.9 |
Vláknina (g): | 4.4 |
Bílkoviny (g): | 9.6 |
Sůl (g): | <0,01 |
Alergeny | bez alergenu |