Návod na přípravu přímo od výrobce LABETA
Očištěné a vypeckované ovoce (900–1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší marmeládu nebo máme-li hodně štavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800–900 g ovoce. Obsah sáčku smícháme s 900–1000 g cukru a nasypeme do ovoce. Za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme 3–5 minut. Podle chuti můžeme přidat kyselinu citronovou nebo cukr. Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
| Kód: | 122 |
| Výrobce: | Labeta |
| Země původu: | ČR |
| Složení: | citrusový pektin |
| Velikost balení: | 20 g |
| Skladování: | Skladujte v suchu |
| Energetická hodnota (kj/kcal): | -- |
| Tuky (g): | -- |
| Z toho kyseliny (g): | -- |
| Sacharidy (g): | -- |
| Z toho cukry (g): | -- |
| Vláknina (g): | -- |
| Bílkoviny (g): | -- |
| Sůl (g): | -- |
| Alergeny | bez alergenu |