Plnou čokoládovou chuť dodává Méďovi nealkalizované kakao, které pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky tu rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou.Obsah kakaa je dvojnásobný ve srovnání s většinou kakaových nápojů na trhu, a proto Méďa vyniká výrazně kakaovou chutí a není přeslazený. Méďa je slazený sušenou třtinovou šťávou rapadura, která vzniká pomalým zahušťováním šťávy vylisované ze třtiny. Ze třtinové šťávy není odstraněna melasa, a proto všechny přítomné minerální látky zůstávají v rapaduře. Rapadura pochází z Brazílie, kde se pro uchování úrodnosti země používá rotace plodin. Cukrová třtina je sklízena ručně mačetou. Listy se odříznou od stvolů a nechají na poli jako hnojivo. Farmáři zde nevypalují pole před sklizní. Kakao i rapadura pocházejí z fair trade projektu. Fair trade (spravedlivý obchod) garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci.
POUŽITÍ: Méďu rozpouštíme v teplém kravském, kozím nebo sojovém mléce, můžeme jej však použít i do jogurtů, kukuřičných lupínků, müsli směsí a při pečení. Rozpuštěním v našlehaném horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou „čokoládu” s pěnou.
POUŽITÍ: Méďu rozpouštíme v teplém kravském, kozím nebo sojovém mléce, můžeme jej však použít i do jogurtů, kukuřičných lupínků, müsli směsí a při pečení. Rozpuštěním v našlehaném horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou „čokoládu” s pěnou.
Kód: | 6074 |
Výrobce: | bionebio |
Země původu: | kakao - Dominikánská republika, rapadura - Brazílie, vanilka - Komory |
Složení: | sušená třtinová šťáva Rapadura 60 %, odtučněný kakaový prášek 40 %, Bourbon vanilka. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Kakao nejméně 40 %, kakaové máslo 4,4 %. |
Velikost balení: | 150 g |
Skladování: | Skladujte v suchu, chraňte před teplem. |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1533 kJ/364 kcal |
Tuky (g): | 4,4 |
Z toho kyseliny (g): | 2,8 |
Sacharidy (g): | 62,8 |
Z toho cukry (g): | 57,1 |
Vláknina (g): | 13,9 |
Bílkoviny (g): | 11,2 |
Sůl (g): | < 0,1 |
Alergeny | bez alergenu |