0,00 Kč0
Čokoláda v prášku Méďa bionebio BIO 150 g

Čokoláda v prášku Méďa bionebio BIO 150 g

Skladem (9)

62,90 Kč vč. DPH
+
Plnou čokoládovou chuť dodává Méďovi nealkalizované kakao, které pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky tu rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou.Obsah kakaa je dvojnásobný ve srovnání s většinou kakaových nápojů na trhu, a proto Méďa vyniká výrazně kakaovou chutí a není přeslazený. Méďa je slazený sušenou třtinovou šťávou rapadura, která vzniká pomalým zahušťováním šťávy vylisované ze třtiny. Ze třtinové šťávy není odstraněna melasa, a proto všechny přítomné minerální látky zůstávají v rapaduře. Rapadura pochází z Brazílie, kde se pro uchování úrodnosti země používá rotace plodin. Cukrová třtina je sklízena ručně mačetou. Listy se odříznou od stvolů a nechají na poli jako hnojivo. Farmáři zde nevypalují pole před sklizní. Kakao i rapadura pocházejí z fair trade projektu. Fair trade (spravedlivý obchod) garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci.

POUŽITÍ: Méďu rozpouštíme v teplém kravském, kozím nebo sojovém mléce, můžeme jej však použít i do jogurtů, kukuřičných lupínků, müsli směsí a při pečení. Rozpuštěním v našlehaném horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou „čokoládu” s pěnou.
Kód: 6074
Výrobce: bionebio
Země původu: kakao - Dominikánská republika, rapadura - Brazílie, vanilka - Komory
Složení: sušená třtinová šťáva Rapadura 60 %, odtučněný kakaový prášek 40 %, Bourbon vanilka. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Kakao nejméně 40 %, kakaové máslo 4,4 %.
Velikost balení: 150 g
Skladování: Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Energetická hodnota (kj/kcal): 1533 kJ/364 kcal
Tuky (g): 4,4
Z toho kyseliny (g): 2,8
Sacharidy (g): 62,8
Z toho cukry (g): 57,1
Vláknina (g): 13,9
Bílkoviny (g): 11,2
Sůl (g): < 0,1
Alergeny bez alergenu