Jáhly jsou další tak trochu zapomenutou přirozeně bezlepkovou plodinou, která je velmi výživná, dobře stravitelná a našemu zdraví velmi prospěšná. Její využití v kuchyni je široké. Z jáhel můžeme uvařit kaši, upéct jáhelník, přihodit je do hrstkové polévky, připravit z nich netradiční rizoto nebo přílohu k hlavnímu jídlu. Před použitím doporučujeme jáhly 2-3 krát spařit horkou vodou, zbavíte se tak případné hořčiny.
Tyto jsou navíc v Bio kvalitě.
Tyto jsou navíc v Bio kvalitě.
Kód: | 5954 |
Výrobce: | Natural Jihlava |
Země původu: | Maďarsko |
Složení: | jáhly (obilovina) |
Velikost balení: | 500 g |
Skladování: | Skladujte na suchém místě |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1474/348 |
Tuky (g): | 1,4 |
Z toho kyseliny (g): | 0,2 |
Sacharidy (g): | 71 |
Z toho cukry (g): | 0,7 |
Vláknina (g): | -- |
Bílkoviny (g): | 13 |
Sůl (g): | 0,01 |
Alergeny | bez alergenu |